20 Şubat 2006

Akil yasta diil

Bastadir. Fazla tamah cok zarar getirir. Ayagini yorganina gore uzat. Soyle soyle bitmez. Horie-mon kurucusu oldugu sirket livedoor'u az kalsin batiracakti az kalsin. Onceleri iftira oldugunu dusunmustum ve Horie-mon'un siyasi komploya kurban gittigini dusunmustum, ama yanilmisim. Pek cok insan gibi. Horie-mon'un genc, enerjik, gizlisi saklisi olmayan yuzu aldatmacaymis.

The Economist'in de yazdigi gibi eski kusagin katakulleci, al takke ver kulah ticaret tarzini aynen devam ettirmis. Yasada yasaklanmadiysa sorun yok, oldugu gibi devam etmeli, diye dusunmus. Boylece etik olmayan is dalaverrelerinin sonu gelmez olmus.

Hip-hop'cu gencler dolasir medyada. Sarki sozleri, kiyafetler, tarz tepeden tirnaga hip-hop. Sonra bakarsin "harbici kenar mahalle Japonu"durlar. "Hurmetler abi", yere otur "yakisoba da harikaymis", "ganbatte imasu--elimden geleni yapacagim."

Tabii bunlar Horie-mon'la karsilastirilmayacak kadar masum ve zararsiz. Ozentiligin sinirindaki genclerle Horie-mon arasinda daglar kadar fark var. Ama temelde birseyler ayni: farkli gorunmekle farkli olunmuyor iste. Takim elbise giymeyip "genc, enerjik ve yeni" gorunmek, riyakar isler cevirmeye engel degil(mis.)

4 yorum:

Adsız dedi ki...

soukagakkai hakkinda biraz bilgi almak istiyorum eger bildinigz bir sey varsa..
tesekkurler..

Taylan dedi ki...

Barış Maço'nun Japonya konseri ile ilgili yazımda biraz soukagakkai'den bahsetmiştim:
http://ortakrenkler.blogspot.com/2006/05/bar-manonun-japonya-konseri.html

Bu yazıdaki linkler soukagakkai'nin kendi sitelerine gidiyor.

Anladığım kadarıyla uluslararası çok yaygın Budist bir tarikat ve örgüt. Kötü bir amaca hizmet ettiğini sanmıyorum (tanıma göre değişir gerçi), ama insanlardan çok yüksek miktarlarda bağış topladıklarını biliyorum. Tüm taikat işlerinde olduğu gibi üst düzey işin karını götürürken insanlara da mutluluk satılıyor.

Adsız dedi ki...

Even though there are only 19 focal points,
as opposed to Nikon's 39, the quality is still unparalleled. The Power - Shot SD890 IS Digital Camera is on the cutting edge of Canon technology, being the only of its class to offer a full 5x digital zoom. The SX40 is the type of camera that can fill any photographer's needs because of the
features built into it.

Also visit my page :: canon eos 6d

Adsız dedi ki...

With the introduction of 1080p HD video recording, photographers now have the chance to move into the field of film and experiment with a bevy
of large-aperture lenses such as the 50L and 85L. Canon's deal with detection can acknowledge as much as. According to Chung, the Nikon has the edge for detail and for the addition of a crop mode while canon has the advantage for lack of moire and high ISO performance.

My web-site canon mark 5d iii