20 Nisan 2006

Utada Hikaru'dan Keep Tryin'


Keep Tryin'
, Utada Hikaru'nun son sarkisi. Icimizden insanlarin hikayesi. Sebat edin, denemeye devam edin, diyor. "Gelin hanim, teyzeler, amcalar, ofis iscileri sebatla denemeye devam edin."

Ask icerikli sarkilar nedense Turkce sarkilarin ana konusu eskiden beri. Belki en temel, en eski, en derinlerdeki acilarimiz askla ilgili oldugu icin. Yalnizca Turkcede degil, diger diller de, diger ulkelerde de.

Bazen iste Hikki'ninki gibi sarkilar baska dertlere de deva oluyor.

3-4 yil once, ekonomik depresyonun sokaklarda hissedildigi, isten cikarilan orta yastaki amcalarin sapir sapir intihar ettigi yillarda "Ashta ga aru" (Yarin Var) liste basi oluvermisti. Insanlara umut verdi. Iste onun gibi.

Su anda Google Video'da Tarkan'in Asik Veysel Uyarlamasi "Uzun Ince Bir Yoldayim" i dinliyorum. Iste yine gundelik yasamdan, daha uzun "menzilli", cok uzun zaman dinlense de bikmayacak sarki.

Bunun gibi iste.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Aşk...
sadece 3 harf
A_Ş_K ...
hani koskoca alfabede başka 3 harf yanyana gelse oknayusta su damlası mahiyetinde anlam taşıyamayacak bir kelime...
Aşk
Olamadıgımız bir kelime
Olmak istediginiz
Olan bir kelime...

Ama kimse görmek istemesede, inanmak istemesede içi boşaltılmış bir kelime. Bakınız şarkılar.. Dediginiz gibi toplumumuzda başka bir şey kalmamış gibi her eline mikrofonu alan içinde "sevdim" "aşk" "terkettin" "canım" gibi kelimeler geçen şarkılardan yapıyor. Toplum olarak ta sucumuz yok degil, ne zaman dur diyecegimizi pardon zamanını degil DUR demesini bilmiyoruz.

Günden güne sömürülüyoruz, başlarda maddi olarak yapılan bu sömürü müzik sektörününde de manevi başta olmak üzere devam etmekte.

Açık açık duygularımız sömürülmekte... Ama görüldügü o dur ki zamane şarkıları olup unutuluyorlar birer bire...

İçi dışı aşk olan türkçe parçalardan kaçışım bu nedenledir... Veya alternatik lere yönelişim...
(there)