04 Mayıs 2007

Dönüş

Arkadaşlar, eve bir az önce girdim. Mesajlarınızı gördüm. Çok sevindim, sağolun, beklenilmek güzel birşey.

23'ünde terhis oldum, Burdur'dan hemen ayrıldım. Antalya'da 2 gün, 3-4 gün İstanbul, 2-3 gün Tayland Krabi, ayağımın tozulyala da Japonya'da İzu tarafında 3 gün geçirdim.

Japonya yazıları yanında kısa kısa askerlik ve Krabi ile ilgili yazmayı planlıyorum. İzu tarafı da başlı başına bir yazı.

Neredeyse 6 hafta Japonya'dan uzak kaldıktan sonra dönmek çok güzel tabii. Çeltik tarlalarına su verilmiş, uçaktan heryer göl gibi görünüyordu. Ağaçlar yapraklanmış, hava ısınmış. Nedense Tokyo'nun kalablık yerlerı bile oldukça huzurlu ve sakin geldi birden, İstanbul ve askerdeki kalabalıktan sonra. Hep söylenir ama bu sefer yine hissettim, insanların hepsi orta tabaka sanki. Gerçek öyle olmasa bile öyle görünüyor işte. Bir de tabii temizlik düzen. Uzun zaman dışarda olduktan sonra yeniden yabancı gözüyle bakmış oldum.

İki yeni alışveriş ve iş merkezi açılmış. Mayıs başındaki tatillerde millet oralara doluşmuş, büyük kuyruklar olmuş. Biri Tokyo İstasyonu yakınlarında Shin-Marunouchi Binası. B1-4. katlar alışveriş, 5-7. katlar birbirinden pahalı restoranlar dolu.Diğeri Roppongi'deki Tokyo Midtown. İçinde Ritz Carlton ve parklar olduğu için biraz ilginç galiba.

Yani Tokyo'da önemli bir değişiklik yok!

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Hoşgeldiniz!!
Askerlik bittikten sonra ne denir bilmiyorum ama,hayırlı olsun ya da geçmiş olsun kalıplarından birini kullanabilirim galiba :)

Yazılarınızın tekrar başlayacak olması heyecan verici.Tekrar hoşgeldiniz...

homosapiens dedi ki...

selam , hosgeldin. japonya yazilarini bekliyoruz en kisa zamanda. askerlikle ilgili anilarini ve ilginc kisimlari anlatırsan super olur.

Adsız dedi ki...

Taylan, Hoşgeldin. Gerçekten yolunu dört gözle bekledim. Oralardan, japonyaya hasret bana birşeyler anlatıyorsun ya enbüyük hayranınım...
Askerlik anılarını ve diğer anılarını okumak için sabırsızlanıyorum.
Sevgiler, Ankara'dan selamlar
senem Belendir.

Adsız dedi ki...

hoş geldiniz (gittiniz mi desydim acaba :) )yeni yazılarınızı merakla bekliyoruz,

Adsız dedi ki...

bende burdurda 97. donem askerlik yapmistim,burdurla ilgili askerligin disinda aklimda kalan arkadaslarla haftasonlari emniyet lokantasindaki kahvalti ziyafetleriydi,hayirli olsun,tekrar hosgeldin,guzel yazilarini bende sabirsizlikla bekliyorum

feridun dedi ki...

Hoşgelmişsin. Senin için gözkulak oldum Tokyoya.

Yazılarını bekliyoruz.

Feridun in Japan

MehmetSaygin dedi ki...

Hoşgeldiniz, dört gözle bekliyordum ben de dönüp yeniden yazmanızı :)
Bu boşluktan istifade, eski yazıları tekrar okudum ara sıra.

Selamlar,

Taylan dedi ki...

Arkadaşlar yorumlarınız gerçekten çok duygulandırdı beni. Bu kadar okuyucum olduğunu bilmiyordum. Teşekkürler. O kadar çok şey birikti ki yazacak. Bakalım bir sıraya koymaya çalışıyorum. Zaman ayırmaya başlayabildim neyse ki.

Adsız dedi ki...

Taylan merhaba,

Uzun süredir senin bloga girmedim, askerdesindir diye ama bak ne çabuk geçmiş te sen geri dönmüşsün ve güzel bir anı olmuş o da!!

Çok sevindim geri dönmene..daha sonra diğer yazılarını da okuyacağım. Şİmdi iş zamanı...

Sevgiler,
Özge

Taylan dedi ki...

Merhaba Özge,

Aslında yazacak çok şey birikti, sıraya koyuyorum.

Bizim şirket de feci diktatörce bir filtreleme sistemine geçmiş. Blog adının geçtiği tüm siteler artık engelleniyor. Eskiden işte bazen kafamı rahatlatmak için, ya da yemeği masamda yerken bir yazının taslağını hazırlardım. Şimdi buna imkan yok.

İnternet üzerinden faşistlik çok kötü...