04 Haziran 2007

Saat 2100'de kelepir



Sashimi marketlere düştükten sonra akşama doğru fiyatı düşer. Sushi de öyledir. Her zaman olmasa da işten geç çıktığımda bazen kelepir fiyatlara denk geliyorum. Bugün de öyle oldu. Zar zor saat 9'a 10 kala, kapanışa yetiştiğim zaman akşam yemeğimi buldum. 1980 yenlik ürün 800 yen olmuştu!!!

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba,ben Suat.Japonya'ya gidip orda yaşamayı düşünüyorum dostum.Verebileceğin tüyolar varsa çok iyi olur en azından bişeyleri bilerek gidersem biraz daha rahat hareket edebilirim.Hatta msn imi yazayım uygun görüpte eklersen çok sevinirim.suatkts@hotmail.com.Teşekkürler.

Adsız dedi ki...

afiyet olsun Taylan,sashimi ler enfes gozukuyor,sushi ve sashimi olayinin eskilerin anlattigi gibi kalmamis olmasi sevindirici,enaz 10bin yen cepte yoksa sushi yemege gidilmezmis o zamanlar,yasasin marketler,

izin verirsen suat kardese bir tavsiye,100 kisi git 1 kisi gitme derse japonya ya sen o bir kisiyi dinle,cok kiytirik bir tavsiye oldu ama zordur buralar,cok zor

saygilar

homosapiens dedi ki...

taylan, sashimi'nin ne oldugunu senin fotografa gorunce anladim fakat teyid edeyim diye bir de internetten okudum. saniirm hic islemden gecmiyor degil mi?. peki hangi kosullarda markette saklaniyor bunlar. cunku anladigim kadari ile taze taze hazirlanip yenilmesi gereken birseymis.

okyanustabirdamla dedi ki...

Cok istah acici gorunuyor. ama indirimlisi de cok pahali degil mi? Yen 1,07 lira yaziyor milliyette. ben hesaplayamadim! yine de afiyet olsun... Ben de ankara'da kendi olanaklarimla susi denemeleri yapiyorum.
sevgiler, damla.

Taylan dedi ki...

Suat'a ayrıca email gönderdim. Benim gibi uzun zaman kalanlar zorlukları fazla takmayanlar belki. Ama koşullara göre çok çok zorlananlar da var tabii.

Umama, sashimi tabii gün sonuna kadar soğukta bekler. Dışarda zaman geçirdikçe lezzeti azalıyor bence. Kanazawa'da taze yediğim sashiminin tadını, Tokyo'da pahalı yerlere gitmediğim için belki, bulamıyorum.

Damla, 8 YTL. Yanına onigiri alırsan, salata falan, akşam yemeği 10 YTL olur. Ist.da balık yemekten hatta kebap yemekten ucuz bence.

homosapiens dedi ki...

bence de cok ucuz, istanbulda bir bufede tikinmaktan bile ucuz.

okyanustabirdamla dedi ki...

10 kati fazla sanmisim. gercekten iyi fiyatmis :)