03 Eylül 2007

Yaz festivalleri

YazfestYazfestYazfest
YazfestYazfestYazfest
YazfestYazfestYazfest


Tokyo'da bile hala pek çok mahallede yaz festivalleri yapmak geleneği devam ediyor. Festival yerine panayır değimini kullanmak daha yerinde belki de. Yiyecek içeceklerin saıtldığı seyyar satıcı tezgahları, maharetlerin gösterildiği sahne, geleneksel kıyafetle gezenler ve yerel Shinto tapınağının sembolleri gün boyu süren bir eğlencenin parçaları. Resimdekiler sırasıyla: mahalli danslar, sokaktaki görünüm, okul "müsamereleri", el falcısı amca (bu amca so yıllarda gözükmüyor artık), soba (yulaftan yapılma noodle-erişte) yeme yarışması (en fazla götüren, kap sayısı fazla olan kazanır), taiko çalan kız, gece lambalı manzara.

Yazın bu zamanlarını çok severim. Çelik-cam kaplı işyerleri ve metrolarda geçen gündelik hayat içinde ancak böyle şeyler Japonya'da olmayı hatırlatıyor işte.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Herhalde senin bloguna en fazla bakan benim, hatta senden bile fazla :)))) Bir gün yolum oraya düşerse izlemek isterim mutlaka. Gerçekten insana heyecan veren ve tekdüzeliği biraz da olsa azaltan bu şenlikler eğlenceli tabi. Bu arada o noddlelara eğer domuzla ilgili bir şey katmıyorlarsa benim yanımda kazanma şansları yok, o kadar ki 7 sn de kahvaltı yapabilen bir bünyeye sahibim evel Allah :)Aklıma birşey daha gelmişti ama şimdi unuttum sonra yazarım. Hadi Allahaısmarladık.
TanAkaN

Adsız dedi ki...

güzel resimler teşekkür ederiz.2. resimdeki teyze anneme çko benziyor bu arada :)

Adsız dedi ki...

Her yazıya yorum eklemesemde bende müdavimlerden biriyim :)) Kimin en çok baktığı tartışılabilir :))

Resimler çok güzel Taylan teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Çoookk uzak olmasa uçağa atlayıp, gelicem ama çooookk uzak yahu!

Özge

Adsız dedi ki...

bu festivallerin birinde doner satan bir japon gormustum,donerin sekliyle tadi ayni orantida olacagini dusunup denememistim,hos japonya da henuz lezzetli doner yapan Turkede denk gelmedim o ayri,belkide benim kismetsizligimdir..

ilker