25 Şubat 2008

Türkler gerçek Japonya'yı keşfedecek mi?

Japonya’da kar bir şölendir başlığıyla Hürriyet Seyahat'te çıkan yazıda Sapporo'daki kar festivali çok hoş birşekilde anlatılmış. Diğer kar festivallerine de değinilmiş.

Japonya çok pahalı zannedilerek bizim zenginler Avrupa ve Amerika'yı "ehven" buluyor olmalı. Sapporo'daki kar pudra gibidir ve yerel kültür çok zengindir. Bundan sonra umarım daha çok rağbet görür bizim buralar.

Japonya'nın turizm potansiyeli yeni keşfediliyor yabancılar tarafından.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

japonya hakikaten çok güzel bir ülke ister teknoloji yönünden olsun isterse de doğası, insanları vs herşeyiyle çok güzel eminim buna gitmedim henüz ama gitmek için sabırsızlanıyrum...
yazımın başında sanki gitmişim görmüşüm gibi oldu ama nasıl başlayacağımı bilemedim affedin :)

BERNA

Adsız dedi ki...

bakalim bir ihtimal gecelegim bende bu yaz.. hem belki şirinleri bile görebilirim :)

Adsız dedi ki...

Seyehati seven insanlar,önce Avrupa,Amerika hatta Kuzey Afrika veya Yakın Dogu dedikten sonra agızlarını Japonyadan acıyorlar.
Bunun nedeni cok cok pahalı zannettiklerinden olabilir belki evet,ancak pahalı degil de denemez ki zaten en büyük külfeti yol parası :S
Evden uzakta olmak korkusu var bir de,sen de yasamıssındır bu korkuyu Taylan belki oradaki ilk günlerinde.Bu da insanları Avrupa'da daha rahat ettiriyor gibi.Bir şey olsa atlar gelirim diyorlar.
Çılgın amca ve teyzelerin dışında,ekonomimiz dahada düzelir,genclerimiz Japon gencleri kadar is imkanı bulur,yıl içinde kiramızı ödedikten,yol,yemek,sigara paramızı çıkardıktan sonra tatil için para biriktirebilirsek genelde genclerin seyehat listesinde olur bence.
Tabiki %100 hersey reklama baglı,Japon hükümeti çok iyi bir reklamla bir çok Türk vatandasını ülkesine çekebilirde,severiz böyle şeyleri :)
Son olarak,hakikaten uzak,hakikaten pahalı :)

Emre..

Taylan dedi ki...

Sevgili Berna,

Ne demek istediğini anlıyorum. Heryer gibi buranın da o kadar mükemmel ya da güzel olmayan yanları da var ama güzel şeyler çok. Turistleri kesinlikle memnun edecek şeyler.

Emre,

Yol parası için THY dışındaki alternatifler fena değil. Yol parası hiç bir zaman bir Avrupa kadar olmasa da ABD kadar olabilir. Gündelik yiyecek içecek yen'in ucuzluğu ve burdaki fiyat azalmalar nedeniyle Avrupa'dan şu anda ucuz. Hele Londra, Viyana ve İsviçre'ye göre. Zaten lafım çoğunlukla çılgın amca teyzelereydi.

Adsız dedi ki...

sizin de dediğiniz gibi turistler için güzel bir ülke ben de sizin gibi okumak için gitmek istiyorum. okumak için sizce ideal ülkelerden biri olabilir mi japonya??

berna