19 Mart 2008

Bugünlerde en fazla Jero'yu dinler oldum


Ben Japonya gündeminden koptuğum sıralarda meğerse Jero fırtınası esmeye başlamış. Jero çeyrek Japon, Amerika doğumlu bir zenci. Japonya'da enka söylemeye başladı ve ilk şarkısı şu anda listelerde. Video klibindeki hip hop havasıyla müzik oldukça alakasız ama insan gözünü kapasa Japon'dan ayıramaz. Harika bir ses ve yorum. Bravo dedim ve şu aralar çok sık dinliyorum.

Enka 2. Dünya Savaşından sonra populer olmuş, geleneksel müzik ve batı usulü romantik şarkıların karışımı. Melodiler ve konular genelde birbirine benzer. Konular ayrılık, aşk, karşılıksız aşk, kalp kırıklığı ve benzeri insan acıları. Bize oldukça yakın değil mi? Derinlerdeki melonkoliyi en iyi ortaya çıkan sözler ve melodi.

Jero'nun video klibini seyretmek isteyenler için:Okyanus Karı-Umi Yuki.

Bu da benim okulda öğrendiğim bir başkası:Sake, Gözyaşı, Erkek ve Kadın - Sake to Namida to Otoko to Onna

6 yorum:

Adsız dedi ki...

konu ile alakasiz olacak belki ama gazatede okudum ; tren ve otobüslerde yaşlilara ve sakatlara yer vermek için halki teşvik timleri kurulmuş :) dogrulu nedir acaba :)

Taylan dedi ki...

Merhaba Mete,

Bahsettiğin olayı duymadım. En azından Tokyo'da yok. Belki bir başka şehirde. Olsa güzel olurdu...

Adsız dedi ki...

Taylan bey merhabalar, ben Türkiye'de yaşayan İnşaat Yüksek Mühendisi olmak üzere olan bir arkadaşım, İzmirde yaşıyorum ve burda kendi kurduğum şirketim için koşturuyorum, inşaat mühendisleri odasınında yönetim kurulundayım, Japonyaya gelip orada ulaştırma konusunda doktora ve herhangi bir şirkette bu konu üzerinde kendi mesleğimde çalışma yapmak isterim. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? En azından beni yardım alabileceğim doğru kaynaklara yönlendirebilirseniz çok minnettar olurum. Görüşmek üzere iyi çalışmalar diliyorum...Onur

Adsız dedi ki...

sevgili onur ; öncelikle şurayi bir inceleyin : http://white.ap.teacup.com/japonya/

orda ilk postlarda nelerin nasil yapilmasi gerektirigi anlatiliyor ; ben kisaca özetleyeyim :

japonya büyükelçiligi sayfasindada görebilecegin bir kaç burs çeşidi var.BUnlardan birini direk olrak japon hükümeti veriyor.yüksek lisans ve doctora ögrencilerine veriliyor.Alinmasi oldukça kolay bir burs oldugu söyleniyor.Bunun için öncelikle çalişma alaniniz ile ilgili gerekli keyword leri japon üniversitelerinde tek tek aratip hangi hocanin bu konu üzerinde çailşma yaptigini bulmaniz gerekiyor.daha sonra o hocaya başvurarak bir kabul belgesi almaniz gerekiyor.Sonrasi ise bursa başvurma felan..İyi bir ingilizce gerekiyor sanirim.Ayrintilari verdigim linkten yada japonya büyük elçiliginden ögrenebilirsiniz.Şu an için size en kestirme yol bu.

Taylan dedi ki...

Merhaba Onur,

Mete'nin yazdıkları doğru. Benim ekleyecek çok birşeyim yok. Mezun olduğunuz üniversitede bu konuyla bilgiler olabilir. Japon elçiliği ve üniversiteleri burs ya da özel proje duyurularını doğrudan gönderebiliyor.

Doktora için buraya gelen arkadaşlarım genelde Türkiye'den bir hoca ya da üniversiteleri aracılığıyla gelmişler. admin@commoncolors.net'a bir email atarsanız Japonya ile ilgili diğer konularda da yazışabiliriz.

Adsız dedi ki...

jero nun çok rahatlatan bir sesi var çok hoş olmuş hiphop la enkanın birleşmesi değişik bir taraz ben çok sevdim

berna