03 Mart 2008

Karlar Ülkesinde

IUJIUJ
IUJIUJ

Haftasonu masterımı yaptığım üniversitedeydim bir seminer için. International University of Japan ya da IUJ, Niigata'nın kırsal tarafında, pirinç tarlalarının içindedir. İngilizce eğitim yapar.

O bölgeye kışın çok kar yağar. Sibirya'dan inen soğuk hava Japon denizinde nemini çeker ve karı oralara boşaltır. Soğuk olmaz (0 derece civarı) pek ama çok kar yağar. Cumartesi de öyle oldu. Üniversitenin bahçesinde 2m'ye yakın kar vardı. Manzara çok güzeldi. O bölgede çok lezzetli pirinç yetişir. Hem cinsi iyidir, hem de kar suyunu çok iyi emer tarlalar, yavaş yavaş. Çeltik iyi beslenir. Alt yapı da çok sağlamdır. Shinkansenle gidilir. Ana yollar su fışkırtan fıskiyelerle döşelidir, buzlanma olmaz. Vaktin en ünlü bir başbakanı (Kakuei Tanaka) bu bölgeden çıkmış.



Oralarda pek değişiklik olmamış. Herşey yıllar öncesindeki gibi. Öğrencilerin dertleri de...İzole olma, okul sonrası iş bulma, Japonca öğrenmek için gerekli zamanı harcayamama. 50 ülkeden insanın toplanması da çok güzel ama zorlukları da beraberinde getiriyor.

Temiz havada ciğerlerim bayram etti. Japonya'dan ayrılan arkadaşlarımı andım. Karlar Ülkeside.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

çok güzel manzaralar... siz mi çektiniz?? eğer öyleyse ellerinize sağlık:D o sırada orada olmayı çok isterdim :)

BERNA

Aysetun dedi ki...

Merhaba,kızım bu sene össye gireceği için biraz bilgi almak istiyorum. Japonya ya okumak için ne şekilde gidiliyor?Biraz bilgi verebilirseniz çok memnun olurum.

Taylan dedi ki...

Merhaba Berna,

Evet ben çektim. Kısmet...

Aysetun,

Japonya'da merkezi yerleştirme sınavı yok. Her üniversiteye bireysel başvuru yapmak gerek. Japon B.elçiliği ya da konsolosluğu daha belirli bilgi verir. Benimki master içindi ve bireysel başvuruydu. Ancak lisans eğitimi için Japonya'yı çok tavsiye etmem doğrusu. Eğitim Japonca ve uzun bir zaman bu dili öğrenmek için geçecek. Bunun yanında akademik standartların çok yüksek olduğunu düşünmüyorum. Asya'da lisans için Singapur ya da Hong Kong'daki okulları tavsiye ederim. Avustralya da tabii.

Kızınıza başarılar.

Aysetun dedi ki...

Bilgi için çok teşekkürler.

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık yeniden bahar gelmeye başladı bahar fotoğraflarını da görmek isteriz biraz olsun japonya özlemini gidermek için...

BERNA

Taylan dedi ki...

Japonya'da bahar Sakura acmadan baslamaz. Bunun için de bir iki hafta daha lazım. Az kaldı.

Adsız dedi ki...

tamam resimlerinizi bekliyoruz mutlaka özellikle sakura resimleri sizin için zahmet olmazsa eğer tabiki :)

BERNA