12 Mart 2008

Türk mutfağı markalaşıyor mu ne?

Geçen gün Saitama bölgesindeki Kawaguchi şehrini tanıtırken yabancı mutfaklar bölümünde, Nishi Kawaguchide'ki bir Türk lokantasından bahsetti. Adı Green Grass. Ben de hevesle bekledim.

İçeri girince gerçek meydana çıktı. Aslında Filistin lokantasıymış. Türk lokantası deyince daha rahat müşteri toplayacağını düşünerek böyle tabela asmış.Türk yemeğinin hudutları geniş, ama bazı yemekler vardı ki genelde güneydeki lokantalarda bile olmaz. Biraz gurur okşyıcı olsa da bence biraz sahtekarlık var işte. Çinlinin birinin Japon lokantası diye tabela asıp, bildiği gibi Cin-Japon karışımı bir şeyler satması gibi.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

keşke japonyayla türkiyenin arası çook daha iyi olsa şu an durum ne bilmiyorum aslında ama sıkı dost gibi olmalarını çok isterdim pek sanmıyorum aslında böle bişeyin yarısı kadar bile bişilerin olacağını çünkü öncelikle aradaki mesafe çok.

geçenlerde bi tv programına bayan bi konuk gelmişti ismini hatırlamıyorum japon biriyle evlenmiş ve japonyada uzun süre yaşamış ve hatta kitap yazmış. konuşmasının bir yerinde japonyaya gittiğimde tam bir japon kadını oldum demişti bu sözü çok hoşuma gitti ben de bir gün japonyaya gidip bir japon kadını olmak istiyorum.umarım benim ve herkesin, istediği her şey gönlünce olur. görüşmek üzere Taylan Bey...

Berna

Adsız dedi ki...

Sevgili Berna,
Japon kadınının imrenilecek nesi var ki Allah aşkına..?
Bırak onlar senin gibi bir Türk kadını olmaya çaba göstersinler..

Şayet bir çoğu paraya tapan,barbi bebek görünümlü fakat içi boş kimselerden daha fazla değiller...
Üyü bir eş olmayı ve çocuklarala doğru düzgün ilgilenmeyide bir Türk kadını kadar bildiklerini hiç sanmıyorum.

Bu japon kadını olma işini bir daha düşün istersen..!?...

Adsız dedi ki...

tabiki de öyle taylan bey hiç bir japon kadını bi türk kadını gibi olamaz. benim japon kadınlığından kastım aslında hayali bir şey şu ana kadar hiç japon kadınının nasıl giyindiğini ne yaptığını hiç araştırmadım. benim gözümdeki japon kadını aslında kimonolu sevimli insanlar tabiki bu sadece ufacık kum tanesi gibi bir parça oradaki kadınlar için ama hani insan nasıl görmek isterse öyle bakar ya aynen öyle benim durumum da. siz onları benden daha iyi tanıyorsunuz söylediğini şeylere kesinlikle katılıyorum... kendinize iyi bakın

berna