08 Temmuz 2008

Komşuda neler oluyor?

Bahsettiğim "komşu" Bulgaristan ya da Yunanistan değil G. Kore.

Amerikan dana etinde deli dana hastalığı bulunduğu için bir kaç yıl önce ithal durdurulmuştu. Aynı şey Japonya'da da aynı dönemde olmuş, ete riskli parçaların bulaştığı saptanmıştı. (Omurga vb. gibi sinir sistemine yakın yerler.) Japonya bir süredir ithali serbest bıraktı ama Amerikalılardan 100% kalite beklediğini açıkça belirterek. Yine de arada bir Amerikalılar işi savsaklıyorlar. Kansans eyaletinde sırf Japonya ve Kore'ye et ithal eden çiftlikler olup, geçimlerini böyle kazanmalarına rağmen.

Kore'de hükümetin işi daha zor çıktı. Halk ayaklandı. Haftalardır hükümet ve Amerikan tarafına ödün verdiği düşünülen Başkan Lee Myung-bak istifaya çağırılıyor. G. Koreliler yapı olarak Japonlardan daha ateşlidirler. Grevler gösteriler mutlaka olaylı geçer. Bakalım işin sonu nereye varacak. Bush önümüzdeki günlerde veda ziyaretine geldiğinde iyi bir karşılama olmayacak.

Thousands in S Korea beef protest

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Şu sağdaki açılır menüyü nasıl yaptın ??

TanAkaN

Adsız dedi ki...

Taylan, Türkiye'ye ihracat olarak yiyecek ürünleri pek değil hiç tutmaz bence. Nedeni ise çok yüksek ihracat giderleri ve vergiler nedeniyle ikamelerine yaklaşamayacak olması ve kısa depolama süresi. Ayrıca Türkiye de kimse kurubalık yemezçerez diye :)) Ama aynı şeyi elektronik olarak söylenemez. Japon malı olsun taştan olsun deyip herşeyi alır bizim millet. Japon mallarına karşı hep bir güven var bizde. Daha neler var söylecek ama çok uzar

TanAkaN

Taylan dedi ki...

TanAkaN,

Menu için Google gadget'larından birini kullandım.

Yiyecek işi dediğin gibi riskli. Ancak "kimse" genellemene katılmıyorum, çünkü buradaki Türk arkadaşlar, İstanbul'daki çevremde, bizim ev de dahil popüler. Şirin olduğu için, tadı iyi olduğu için ve kalsiyum açısından.

Adsız dedi ki...

Taylan ben bir ucundan gıda bilimciyim. Kalsiyum alınacak Türkiye de çok daha iyi kaynaklar var. Ama tercih yönünde birşey diyemem, araştırmak gerek.


TanAkaN

Adsız dedi ki...

Ben başlıga istinaden birşeyler söylemek istiyorum.Komşuyu bilemem ama acaba bizde neler oluyor?Kim kimin nesi belli degil.?Ve beni üzen şehit polisler...Ailelerine Allah sbır versin.Bu ülke sınırlarında böyle bir olay inş son olur...

HZL

Adsız dedi ki...

Herseyden anlayan,hiç birşeyden anlamaz aslında :)) örnekleri için bkz. önceki yorumlar :)))