23 Ağustos 2008

Olimpiyatlarda Japonlar ve biz

Japonlar bu olimpiyatlarda bence hiç fena gitmediler. Dün en son 20 yıldır ilk defa 4x100m erkekler bayrak yarışında bronz madalya aldılar ve çok sevindiler. Hemen her dalda sporcuları var ve tüm yarışmaları büyük bir ilgiyle takip ediyorlar. Sporculara "yenilip yüzümüzü kara çıkarma" baskısı olurdu eskiden. Şimdi daha rahat sanki herkes. Bayanlar senkronize yüzmedeki performansları da çok iyiydi.

En fazla hırslandıkları dal Judo. Uluslarası yarışmalarda yapılan Judo, Japonların geleneksel Judo'sundan kurallar açıdından farklı. Japonlar uluslarası kurallara çok ısınmış değiller. Kafalarında "bu gerçek Judo" değil düşüncesiyle oyuna çıkıyorlar. Rakipleriyse tabii ne olursa olsun kazanma amacıyla hareket ediyor ve tabii sonuca gidiyor. Japonlar bu yıl Judo'da bekledikleri kadar madalya alamadıkları için üzgün.

Bugün itibarıyla 25 madalyayla 8. sıradalar.
Bizimkiler de ellerinden geleni yaptılar. Sovyet Blokundan gelen İslam ülkeleri dışında en iyi derece yine bizde. Yine de sporcular daha çok desteklense, şimdiye kadar ilgimizin olmadığı dallara da eğilinse 3-4 olimiyat sonra daha iyi sonuçlar alınabilir.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

"Sovyet Blokundan gelen İslam ülkeleri içinde en iyi derece yine bizde."

Türkiye Eski Sovyet blokundan gelen bir İslam Ülkesi değil. Tanımlama oldukça hatalı

Taylan dedi ki...

Sayın Okuyucu,

Uyarınızı için çok teşekkürler. Yazım yanlışı yapmışım. "İçinde" değil, "dışında" olacaktı.
Hatamı düzelttim.

Adsız dedi ki...

Uyarıyı ben yaptım. Aceleye geldi adımı yazmamışım. İstersen statcounter dan bakabilirsin bağlı kaldığım süreye :))

Burada fırtına koptu. O kadar adam gidip doğru düzgün madalya bile alamadan döndü diye. Bence de haklılar. Süreya ayhan vardı bir aralar, o da kimbilir ne oyunlara geldi yokedildi gitti. Bu ülkede o olimpiyatı yapılan sporlara zerre ilgi yok ki olimpiyatlardan madalya alalım. Varsa yoksa futbol. Bir ara halter vardı o da söndü, devşirme atletlerden bir ikisiyle bir iki gümüş aldık eh işte güreşten de 1 tane altın bitti gitti olimpiyat. Daha ben neler yazarım da boşver şimdi.

Adsız dedi ki...

Bak yine unuttum yazmayı

TanAkaN...

Taylan dedi ki...

Aslında olimpiyatlara TR de ilgi olmadığını yazacaktım. Ama bu izlenim im gazetelerin internet sitelerindendi. Gerçek kağıt baskının ne alemde olduğunu, TVleri bilmediğim için yazmadım.
Burada tüm ana haberler olimipatlar üzerine. NHK sürekli canlı yayında. İlgi çok büyük. Ben bile bilmediğim spor dallarının kurallarını öğrendim.

Adsız dedi ki...

Burada o sporların kurallarını layıkıyla açıklayacak bilgiye sahip adam var mı bakalım? Dediğim gibi, Türkiye'de olimpiyatlara bir zamanlar kazanırsak iyi para gelecek diye baklıyordu olmayınca unutuldu gitti.

Spordan önce halledilmesi gereken çok acil işler var şimdi. Bir ergenekon var ki derin devlet değil derim impartorluk kurmuşlar. Üniversitelerde bile örgütlenmişler. Şimdi daha netleşti neden Türkiye'de üniversitelerde bilim değil siyaset yapıldığını. Adalet dağıtması gereken kurumların neden bu kadar siyesi olduğunu.

Neredeyse siyaseti milletin seçtikleri dışında herkes yapmış. Bunca senedir neden Türkiye'de hiçbir hükümet birşey yapamadı şimdi çok daha aşikar.

TanAkaN...

Adsız dedi ki...

Olimpiyatlar Türkiye için hüsran ile sonuçlandı.Kimse sonuçtan memnun değil.Herkes birilerine suç atıyor.Belki bu hezimetten ders alırlar.


Bu arada belki yeri ve zamanı değil belki ama ben ergenokon örgütünün pek etkili bir örgüt olduğuna katılmıyorum.Türkiyedeki bir piyon olabilir belki.zamanı geldiğinde ortaya atılacak olan sıradan bir örgüt bence.Tamam hayvani bir organizasyon şeması olabilir silahlı teşebbüsler hariç , koydukları saçma sapan hedeflerin çoğunu yerine getirememişler ;

Üniversitelere gelince ; hergün boy boy kuşe kağıda basılı probaganda posterleri yenileniyor yan yana yüzlercesi asılıyor.yine yağlı kağıda basılmış kitapçıklar okulumdaki her sıranın üstüne ikişer üçer tane konuluyor her hafta.Sadace benim okulumda olan bu şeylerin bile masrafını karşılamak örgütler için olanaksız.

ki yüzlerce üniversite olduğunu düşünürsek harcanan masraf hayal edilemeycek rakamlara ulaşır.Önce bunların kaynağı araştırılmalı o zaman belki birşeyler olur.