30 Mayıs 2009

Japonların bahçe merakı

Bahçe
Bahardan yaza döndüğümüz günlerde etraftaki güzellikler de arttı. Büyük şehirlere dış ülkelerden gelenler yeşilliğin azlığından yakınırlar. İstanbul'dan gelen ben hiç de öyle hissetmedim. Ne kadar ufak da olsa evlerin etrafında bir bahçe ve bol çiçek ağaç bol çünkü. Bonsaideki ya da ikebanaki gibi küçük alanda doğayı yaşatmak ve beraber yaşamak kültürlerinde var. Bu günlerde başlamak üzere olan yağmurlu mevsim de tüm bitkileri daha da azdıracak.

Resimdeki bizim evin yakınlarında bahçeyi 19 Nisan'da yakalamıştım.

2 yorum:

Nihal dedi ki...

Siz de mi Istanbul'dansiniz?

Evet ayni fikirdeyim sizle, ben de hayran kalmistim. Ozellikle sakura zamani muhtesem oluyor sokaklar, tam bir festival havasi ve baharda yagmis kar gibi. Evler ve dogaya verdikleri onem tipik bir japon yasayis tarzi.

nur dedi ki...

ne hoş bir resim...
her fırsatta sokakları yolları herşeyin resmini çek olurmu en azından bende oraya gelene kadar bu resimlere bakayım (resimlere bakmak hep hoşuma gider)
sana hediye edilen bir bonsai vardı,çok kıskanmıştım onu(ama fesatca değil tabi) sonra burdada araştırdım bir çiçekçide buldum birkaçtane.
Aslında canlı çiçek sevmiyorum (ona bakmak ve ilgilenmek gerektiği için bi tuzluk gibi köşeye koyup sonra unutamam)sorumluluğu var ama bonsai başka 17 temmuzu bekliyorum bir arkadaşım çok değer veriyor çiçeklere,bitkilere...
iyi bakacağını düşünüyorum onun doğum gününde alacağım belki kendimede alırım odam güneş görüyor çiçekçiden öğrenirim bakımını
sanırım yine çok uzattım :)
görüşmek üzere...