31 Mayıs 2009

Komşu hakkı

Geçenlerde kapı çalındı. Yan taraftaki, bizim binadan 20m. falan uzaktaki bir evin sahibi. "Yakınlarda bizim evde bir tadilat yapacağız, biraz gürültü olacak, zahmet vereceğiz. Buyrun şu hediyemizi kabul edin", dedi ve bir paket uzattı. Bu adeti bildiğim için, teşekkür ettim, adamcağız da döndü. Paket bir kurabiye kutusuydu.

Şimdi tadilat sürüyor. Bizim evden duymak mümkün değil zaten.

Bugün annem telefonda söyledi. Alt komşu yarından itibaren fayanslarını kırdırıyormuş. Her yaz böyle bir gürültü fırtınası eser zaten apartmanda. "Kusurabakmayın" bile denmez.

Sonuç çıkarmak size ait.

4 yorum:

Nihal dedi ki...

Sonuc cikarilmistir.

Iste her milletin birini digerinden ayiran 'guzel ozellikleri' var. Guzel olmayan da var. Sadece japonlar dusunceli diyemeyiz ama.

nur dedi ki...

Bu yazıını okuyunca kendi kendime güldüm sanırım bu ay bizdede tadilat olacak aslında ben kendi komşularımızın rahatsız olmasından çok kendimi düşünüyorum vardiyalı sistemde çalıştığım için (babamda çok tez canlıdır sağ olsun elinden gelse sabah ezanı okunmadan başlatmak ister işleri)evdeki gürültü ve benim uykuya düşkünlüğüm/hassasiyetim sonucu komşulardan çok önce biz kendi aramızda sorun yaşayacağız sanırım bunun dışında birde mahalle düğünleri vardır özellikle müstakil evi olanlar(küçük yerleşim yerleri için) büyük şehirlerdede gecekondularda kendi kapı önlerinde yaptıkları düğün (biz kendi aramızda esprisine kır düğünü diyoruz :))davul zurna sesleri gelir sürekli yaz boyunca mahallelerden kimse bişey diyemez demekte istemez hoş görülür herşey buda farklı bir kültürün bakış açısı bence

damlaya damlaya dedi ki...

gecenlerde Ankara Ayrancı'da bir apartman girisinde duyuru panosuna asilmis bir ozur yazisi gordum, "tadilat nedeniyle verdigimiz rahatsizliktan oturu ozur dileriz, X dairesi"
guzel degil mi?

Fulya dedi ki...

Türk milleti kabadir!!
Çok çok kabadir hatta!

Japonlarda dunya uzerinde gordugum en kibar millet...

Bazen soguk olsalarda,anlayamasamda onlari genede su dusunceli hallerini cok seviorum! ^^