22 Ağustos 2009

Tarlada göğü görmek

ÇeltikÇeltik

Kış sonu çeltik tarlalarına su verilir. Mayıs sonu Haziran başında çeltik filizlenir. Rüzgarda dalgalanacak boya gelir. Yüksey yerlerden dağların arasındaki tarlalara bakınca büyük bir göle bakarmış gibi olur. Bulutların yansıması tarlalara düşer.

7 yorum:

serrose dedi ki...

Siir gibi anlatmissin

Taylan dedi ki...

Teşekkürler.
Şu aralar http://words-no-words.blogspot.com/ da Ing. olarak da yazıyorum. Oradakiler de belki ilginizi çeker.

Berna Ceyhan dedi ki...

Serrose'nin söylediği gibi şiir gibi bir anlatım. Ben buraya yazdıklarınıla yetinmek zorundayım. İngilizcem uzun yazıları anlayacak kadar iyi değil çünkü. Buradaki yazılarınızı sabırsızlıkla bekliyorum :)

6 6 dedi ki...

Haiku'lar gibi olmuş,
doğa, mevsimler

Ekmel Tezel dedi ki...

Taylan
Safyana bayıldım. Benim için harika bir nostalji oldu. Ben de 1997-2002 arasından Nagoya'daydım. Geçen yıl uzun bir aradan sonra tekrar gidebildim. Ve her yıl bir hafta gitme kararı aldım. İnşallah seneye Nisanda (tam da sakura zamanı) ordayım. Umarım herşey gönlünüzce olur. Sevgiler.
Dr. Ekmel Tezel

Taylan dedi ki...

Sn. Tezel,

Teşekkürler. Ben de 1995'te Nagoya'da 1 ay staj yapmıştım. En son bir gezi nedeniyle 3 sene önce gittim. Sakura zamanı...Çok güzel Umarım o zamana kadar tekrar yazışırız.

Fulya dedi ki...

WooW Taylan!
Ingilizce blog hayirli olsun!
Biraz gözatma firsatim oldu,daha bir derinden,daha bir felsefeci yaninin ortaya ciktigi bir blog olmus sanki. ^^
Cift elden sarilmissin blog'a hadi hayirlisi.
Senden bir ara bir şey rica etmistim hani,belki hatirlarsin.Cevrecilik harketlerini de Japonyadan bize aktarman icin.Hazir yeni basbakanda karbon salinimini dusureceginden bahsederken ve Kuresel Isınmayi gercekten ciddiye aliyorken senden haberler alabilmek bu konularda guzel olacak.

Ben Japonyadayken guzel seyler oluyordu.Oraya bir dahaki kesin gelisime kadarda,iznin olursa, senin kaleminden de bir seyler okumak isterim.

Sevgiyle....