15 Şubat 2010

Toyota krizi ve yabancı basın

Geçen hafta The Times da şöyle bir yazı çıktı. Welcome to the world of the two-way mirror Eski bir Tokyo muhabirinin yazdığı bu yazı beni açıkçası şaşırttı. Toyota'daki problemler hafife alınacak ya da mazur görülecek boyutta değil elbette ama, yazıda çok açık, adeta ırkçı tonlar hissettim. En azından çok geniş genellemeler içeren yazı, çoğunlukla 1980'lerde Amerikan basınında çıkan yazıları hatırlatıyor. Japonları anlamak ve açıklamalar getirmek yerine, "bunlar da adam olmaz, biz batılıların halan çok altındalar" gibi bir hava.

Japonlar aslında Amerikalıların bu Toyota olayını abarttıklarını, hatta sabotaj olasılığı olduğunu düşünüyor. Yıllardır kendini toparlayamayıp karlı üretim yapamayan, modası geçmiş Amerikan araba sanayii de tabii bu olayı fırsat bildi.

Yukarıdaki yazıyı bizim basında çıkan şu yazıyla karşılaştırın:
Japonlar Amerikalıları suçluyor

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Son yazısından bu yana 3 ay geçti. Neden yazmadığını herkes merak etmektedir mutlaka. Taylanı bir kazada kaybettik. Sevenlerine baş sağlığı dilerim.

天皇賞 秋 2010 dedi ki...

第142回 天皇賞 秋 2010 今年の波乱を大予想!出走馬の厳選された情報だけを公開…気になるアノ馬の仕上がり具合とは?さらにオッズやデータを分析し、必勝買い目を導き出す!結果につなげるのはあなた次第!

グリー dedi ki...

グリーから始まる新しい関係…恋人や友達、もしかしたらセクフレも出来るかも!?無料期間中に試してみませんか?

阪神ジュベナイルフィリーズ 2010 dedi ki...

阪神ジュベナイルフィリーズ 2010 枠順から勝ち馬予想!オッズから分かる隠れた注目馬・・・過去の結果やデータから分かる誰もが驚く枠馬を大公開

モバゲー dedi ki...

クリスマスに1人だなんてこの日本最大級のコミュニティサイトモバゲーにはあなたと同じ境遇の方がわんさかいるのに!ご近所さんで探す?プロフで探す?出会い方はあなた次第!

Adsız dedi ki...

bu ilk yorum ne şimdi!!!

sonrasında yazılmış onlarca yazı var, ilk kez bugün okuyan biri olarak kafam karıştı. Taylan bey, neden yorum yapmadınız bu yazılana? Umarım cevap yazarsınız,takipteyim!