17 Mayıs 2010

Sakura zamanı

Bu senenin sakuraları. Yer Shinjuku Gyoen.
Kış çok soğuk ve uzun geçti bu sene. Sakuralar da geçikti. Üstelik bu resimlerden sonra kar yağdı yeniden Tokyo'da!
Bonsai
Bonsai

4 yorum:

Adsız dedi ki...

sakuralarla ilgili birde haiku koysaydın pek güzel olurdu doğrusu
senem

arzubanu dedi ki...

merhabalar
sizden bir konuda yardım isteyebilir miyim? yazın japonyaya turistik amaçla gelmek istiyorum. turla değil tek başına gelmeyi planlıyorum. onun için şimdi araştırmalar yapıyorum. daha once japonyaya hiç gitmedim. ingilizcem var japoncam ise, konuşma ve anlama orta seviye. sizce tek başına başarabilirmiyim. otel ayarlama gezme toplu taşıma araçlarını anlama olsun. yoksa ilk seferinde illa turla gel diye mi tavsiyede bulunursunuz? şimdiden çok teşekkür ederim.

Taylan dedi ki...

Merhaba Senem,

Ben haiku pek bilmiyorum. Aslında bundan sonra biraz daha konuya ilgi duymak istiyorum. Senin bildiğin varsa gönderir misin?

Arzubanu,

Eğer yurtdışı tecrübeniz varsa kendi başınıza gelmeniz daha eğlenceli olur bence. İlginizi çeken şeyleri, istediğiniz gibi, istediğiniz kadar görebilirsiniz. Sorun olacağını zannetmiyorum.
Ama fiyat açısından turla gelmek daha ucuz olabilir. Tur fiyatlarına pek çok şey dahil.

nur dedi ki...

Merhaba Arzubanu,aslında bende tek başıma gitmeyi planlıyorrdum Japonyaya Eylül ayı olarak bir tarihte belirlemiştim ancak Taylanın da dediği gibi yurt dışı tecrubesi önemli ve ben Türkiye dışına hiç çıkmadım bu sebeple ilk gelişimde turla gelmem daha iyi olur düşüncesiyle bir araştırma yaptım ve şanslıydımki Japonca eğitim aldığım Türk Japon Vakfındaki hocam,Vakıfa Japonya gezisi ile ilgili bir duyuru asıldığı bilgisini verince hemen irtibata geçtim ve 27 ağustos da inş. Japonyaya gidiyorum bu gezi ile :)
Gezi planına baktığımda tek başıma mümkün değil okadar yeri gezmem çünkü bunun birde maddi boyutu var örneğin Tokyoya gittim orda bir otelde kaldım 2 gün Tokyoda gezdim diyelim ertesi gün başka bir şehre geçtim.Orda yorulacağım gezmekten ve belki hiç halim olmayacak geri Tokyo ya dönmeye :) o zaman ordada bir otel bulmam gerekli bu durumda Tokyodaki otel odamı boşaltmadığım için hem Tokyo hemde gittiğim yerdeki otele ücret ödemek zorunda kalacağım ve belkide görmem gereken yerleri arayıp bulacağım derken hem yorgun düşeceğim bide kaybolduğumu düşünelim :) yolumu bulacağım diye iyice çileden çıkacağım :) ve bu gezi eziyete dönüşebilir ama turun şöyle bir avantajı var güzergah belli özel harcamaların dışında tüm konaklama tek öğün yemek ve kullanılacak araçlar(uçak tren otobüs gibi) tur fiyatının içinde ve gezilip görülecek olan heryere dahil olmak zorundada değilsin örneğin yarın tapınakları gezmeye gideceğiz şeklinde planımız var diyelim benim ilgimi çekmiyor tapınaklar gitmek zorunda değilim yada gittim diyelim orda başka bişey ilgimi çeker turdan ayrılıp ilgimi çeken yöne gidebilirim o günümü kendim kafama göre gezerek geçiririm.
Ben bu şekilde düşünüyorum en azından ilk kez gideceğim ülkede bir rehber eşliğinde gitmenin daha iyi olacağını düşünüyorum daha sonraki gidişlerimde (inşallahh daha çokkkk giderimm )tek başıma zaten gider gezerim.
Turlarla ilgili bir araştırma yaptınmı bilmiyorum ama biraz fikrin olması açısından bilgi verebilirim hey travel ve jolly en iyisi ve aynı plan dahilinde tur düzenliyor gezilip görülecek kalınacak yerler hep aynı hatta her ikiside kore hava yollarını kullanacak ve koreyide görmüş olacaksın toplamda 10 günlük bir gezi ama bu turlara katılan kişilerin yazdıkları forumları okuduğumda memnuniyetsizliklerinde çok olduğunu gördüm ama tabi şuda var memnun olan biri de foruma girip ben çok memnun kaldım dermi bilmem :) Ben hergün Türklerle konuşuyorum ortalama 100 kişiyle Türkleri memnun etmek pek mümkün değil buda farklı bir boyutu...
Benim katılacağım tur aslında bir gezi öğretmen-öğrenci gezisi gibi kar amacı gütmeyen birşey.toplamda 14 gün sürecek ücretiyle ilgili fikrin olması açısından yazıyorum 2080€ arap hava yolları kullanılacak ve uçak ücreti dahil ayrıca Koreyi değil ama Dubaiyi de Japonyadan dönüşte göreceğiz
Jolly tur ve Hey travel ise bu ücretten yaklaşık olarak 500€ daha fazla bir ücret istiyor enson mayıs ayında bir gezi vardı ama geçti artık daha sonraki aylardada düzenlerlermi bilmiyorum umarım verdiğim bilgilerle biraz fikir edinmene yada düşüncenin biraz daha netletmesine faydam olmuştur hoşçakal...