31 Ağustos 2006

Japonya'da yazın sonu

Türkiye'de de Japonya'da da yaz resmen 31'inde biter.

Ama fark şu ki, Türkiye'de bölgeye göre yaz kavram ve yaşam sitili olarak Eylül hatta Ekim sonuna uzar. Belki de yaz satti bitene kadar. Köz kestanenin kokusu duyulana kadar.

Japonya'da fiilen yaz bugün biter. Okullar haftanın hangi gününe gelirse gelsin 1 Eylül'de açılır. Tüm deniz mevisimi biter. Plajların etrafındaki büfeler falan kapanır. Şemsiye-şezlong kiralanmaz. Yaz saati uygulaması da olmadığı için günlerin kısalmaya başladığı hemen hissedilir.

Ben hala Türkiye'deki yazı severim ve özlerim.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

5 gun sonra Tokyo'ya gelecek ve 3 haftasini Japonyada gecirecek icin biri icin kotu bir haber. Oysaki en az 1 gunu okyanusda yuzerek gecirmeyi planliyordum. Neyse onsenle idare edecegiz artik :)

Taylan dedi ki...

Okinawa tarafı kesinlikle OK. Hem orada okyanus inanılmaz temiz!

Diğer yerler içinse..Eğer hava güzelse yüzülür. Tek sorun yiyecek-içecek, şemsiye-şezlong olmayışı. Ama bunlar çok dert değil. İki gaijin yüzüyor derler! O kadar.

Adsız dedi ki...

Okinawa kadar olmasada Kyushu'da biraz bos vaktimiz olucak. Sanirim Fukuoka yakinlarinda acik bir plaj buluruz bende boylece okyanusda denize girme serefine erisirim, ama iki gaijin degil bir turukojin bir nihonjin olarak :)

Taylan dedi ki...

Plaj bulursunuz, ama acik dukkan bulamayabilirsiniz. Dus yeri falan acik olmayabilir.

Gunes kremlerinizi, iceceklerinizi yaniniza alin derim. Bazen plajlara yakin yerlerde onsen hotelleri olur. Denizden ciktiktan sonra oyle bir yer bulursaniz yikanabilirsiniz.

Iyi eglenceler.

Adsız dedi ki...

Webmaster cok tesekkurler...

Selamlar Kubra