06 Eylül 2006

Japon tahtının yeni varisi ve komplo teorim

Bugün tahtın ikinci dereceden varisi Prenses Akishino ve Eşi Prenses Kako'nun bir oğlu oldu! Böylece tahtın artık 3. dereceden bir varisi var. Harika. Tüm dertler bitti artık. Veliaht Prens Naruhito'nun Prenses Masako'dan olan kızı Prenses Aiko'nun tahta geçebilmesi için anayasanın değişmesi de artık gerekmeyecek. Öyle ya, bir kız nasıl olur da İmparatoriçe olabilirdi? Bunu düşünmek bile korkutucuydu. Kız yabancı bir erkekle evlenirse hele, bundan sonraki varisler sarı saçlı mavli gözlü olabilirdi. Valiaht erkek olsa tabii yabancı bir kıza kapılmaz, ya da zeten onu beğenen yabancı kız olmaz, Aiko Asyalı birini de zaten beğenmez.

Benim komplo teorim şu: bu bebek cinsiyeti bilinerek "yaptırıldı". Yani tüp bebek gibi. Ama spermin Y kromozomlu olduğu bilindikten sonra. Zamanlamalar fazla mükemmel: Prenses Masako baskıdan depresyona girdi. Anayasanın değişmesi için girişimler başlamıştı. Prens Akishino ve Mikasa bu işe karşı olduklarını açıkladılar. Birden bu hamilelik çıktı. Herşey durdu. Prenses Kako 39 yaşında, iki kızı var. Yani aniden hamile kalması pek doğal değil. Konuyla ilgili diğer kişilere geince...Prenses Masako yazdan beri kızıyla Hollanda'da tatilde. İmparator Akihito ve İmparatoriçe Michiko Pzt.den beri Hokkaido'da tatilde. (Hokkaido'ya Eylül başında gitmek de bir fikir.) Tatile giderek beklenti içinde olmadıklarını göstermek istiyorlar belki de.

Sonuç olarak ben Masako için de Aiko için de sevindim açıkçası. Baskıdan kurtulmuş olmaları gerek. Aiko istediğiyle evlenebilir. Masako bir başka çocuk doğurma derdine düşmez artık. Hayatlarını yaşarlar biraz.

Japonya'yı kurtarmak da başkalarına kalır.

4 yorum:

nu'n dedi ki...

zor bir hayat vesselam...

Adsız dedi ki...

Japonya halkı rahat bir nefes almıştır artık. Tüp(her neyse) bir erkek buldular ya!!!!!!!

Kadın için nasıl bir stres kaynağı bu. Cidden çok zor bir hayat, evlerden ırak...:))

Ümit

Taylan dedi ki...

Evet. Bu prensesler kendi anne babablariyla bile rahat gorusemezler. Onceden ayarlamalar yapilacak. Artik kendi kizlarina ismiyle hitap edemezler.

Tabii tamamen eski duzen, Prenses erkek cocugu doguran bir makina olmali. Kesin itaat. Kendi basina hareket ozgurlugu yok.

Prenses Masako evlenmeden once diplomatti ve babasi da yuksek dereceli memurdu. Sanirim Oxford mezunu. Veliahttan gelen evlenme teklifini once reddettigi, sonra babasinin tehdit edilerek zorla evlendirildigi soylenmisti o zaman.

Evvelki sene veliaht Prens beklenmedik bir sekilde basin toplantisi yapmis ve esini savunup onun yaninda yer aldigini soyleyince yer yerinden oynamisti.

Ama pek cok kisi takdir etti, cunku onemli olan esiydi. Sarayi arka plandan yoneten Kunaicho denen ofisteki burokratlar degil.

B5 dedi ki...

Y kromozomu? kesin dogrudur.. güzel tahmin ve beklenir de..