07 Eylül 2006

Yeni prense millet sevinirken resmi


Bugün Japan Times'a bakinca gülmekten öldüm.

Haberin başlığı Views on succession system remain splitdi. "People were delighted Wednesday with the news that Princess Kiko, the wife of Prince Akishino, the Emperor's second son, gave birth to a boy Wednesday."

Resimde de,bir yiğın nerden bakarsan bak olayla feci dalga geçen yabancılar vardı. "Roppongi Hills"denlermiş. Gidip ellerine gazeteleri tutuşturup poz verdirmişler belli. İşte olaya bakıştaki kültür farkı. Eminim Türkiyede yaşayan ya da Türkiyeyi uzaktan izleyen yabacılar da bizim bitmek tükenmek bilmez takıntılarimiza, medyada günlerce gündemi belirleyen hikayelere aynı gözle bakıyordur.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

selamlar,blogunuzu bu gun buldum ve tum heyecanımla,hepsini okudum yazilarinizin.. yaklasik 1 haftadir internette bu tarz bir yer bulmak icin debelenip duruyorum..tum aradiklarimi buldum yazilarinizda..emekleriniz icin cok tesekkur etmek istiyorum..bu kultur beni yakindan ilgilendiriyor sanirim:) garip gelebilir ama durumum biraz degisik galiba :) ama fikirlerinize ihtiyacim oldugu kanisindayim.. eger bana size zahmet bir mail adresi verebilirseniz size özel olarak,bazi seyler anlatmak ve danismak istiyorum..tesekkur ederim..kolay gelsin..
kozan_emre@hotmail.com