Yukardaki resim Shinjuku istasyonundan. Bu kostümlü kız modaları Japonya'da insani ilk şaşırtanlardan. Gerçek üstü bir masal dünyasından çıkmış erotik prensesler. Anime kahramanları gerçek hayatta gibi.
Japonya resmi olsun olmasın bir üniforma cenneti. Bugün bu konuyla ilgili harika bir yazı okumuştum. Uniforms and Uniformity başlıklı yazıdaki şu paragraf ilginç:
In some ways uniforms nowadays actually turn their original concept on its head in the sense they are often being worn as an expression of individuality and identity, albeit associated with a group.....The question of personal identity relates more to which group one identifies with, and which group one has rejected, rather than being 'groupless.'
İşte fotoğraftaki olay.
8 yorum:
Cok kıskandım ve hemen mail attım..Haberiniz ola..))Ama her defasında oldugu gibi sunum tarzınızı Zeynep Oral tadında okudum.....
Teşekkürler
Pınar
Merhaba Pınar,
Mailine birazdan yanıt vereceğim.
Zeynep Oral benim için esin kaynağı olmuştur. Özellikle Uzakdoğum kitabı.
Merhaba taylan
Benim de özel bir blogum var ama senin gibi konu başlıklarına göre yazılarının sıralanmasını istiyorum. Benimkiler tarihe göre diziliyor. Bir türlü yapamadım. Yardım edermisin nasıl yapılıyor??
uzakdoğu ile ilgili şeyler hep ilgimi çekiyor. özellikle japonya sevgisi başladıktan sonra bu ilgi daha da arttı. Uzakdoğum kitabını ben de almak istiyorum en kısa zamanda. size bir şey soracağım Hagakure "Savaşçının Yüreği" isimli kitabı okunuz mu Taylan Bey.(1700lü yıllarda yaşamış efendisini onurlandırmak için yardımcısı ölümünden sonra yayınlamış bu kitap)Yamamoto Tsunetomo isimli bir samurayın kitabı eğer okuduysanız bana da tavsiye eder misiniz, okumalısın, diye.
Berna
:))))
Merhabalar;
Birşey sormak istiyorum...!Acaba benim maillerim geliyormu?Ya da siz dediginiz gibi bana cevap attınmız mı??Sorumun sebebi bir sorunu gidermek de ...
Bu arada tekrardan hayırlı olsun şirketiniz...
Pınar
Pınar,
Yorum değil de en son attığın email "Demek Singapur.." başlıklıydı ve bunu yanıtladım.
Başka bir mail ulaşmadı bana. Tekrar gönderir misin?
Merhaba Berna,
Maalesef Hagakure "Savaşçının Yüreği"ni okumadım. Ama okumanı tavsiye ederim. Çünkü Edo dönemi ve bushido Japon kültüründe çok yeri olan bir şey. Örneğin Japon şirketlerinin 70-80'li yıllarda dünyadaki performansı ve Japon çalışanlarının şirketlerine (geleneksel anlamda) bağlılığı hep bağlantılı bence.
Yorum Gönder