06 Temmuz 2008

Özürlüler için istasyonlardaki çaba



Özürlüler için asansörler arttığı için istasyonlarda bu manzara gittikçe azalıyor. Ne kadar asansör olsa da tekerlekli iskemleyi (akarabalar olmadıkça) indirenler yine de istasyon görevlileri. Gerçekten bu servis beni çok etkiler. Tek tek ilgilenirler bu durumla.

Bu arada resimdeki sarı bantlar tırtıklı olup görme engellilerin yolunu bulması için yapılmış.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Bana çelişkili geliyor böyle görüntüler. Bir tarafta dev gökdelenlerin altında yaşayan evsizlere yapılan zulümler diğer yandan tekerlekli sandalyelilere neredeyse özel yardımcı verecek kadar ince davranışlar. Bu kadar çelişkiyi bir toplum kaldırmaz bence. Burada bir hata var.

TanAkaN

Adsız dedi ki...

Tanakan

Farkındaysan yaşadıgımız toplumda da celişkiler var.Bu toplum ne kadar kaldırıyor sence.Dünya da zulmedenler varsa zulmetmeyenlerde var..Şahsi fikrimdir..

HZL

Taylan dedi ki...

Japonlar açısından çelişki yok. Çelişki merhametin ya da acımanın tersi merhametsizliğin-zulmün herkese aynı şekilde, bir kuralla uygulanabilceğini düşününce varmış gibi.

Oysa buradaki olay "duruma göre". Evsizler "toplum dışına çıkmışlar" yani toplum için artık "yoklar", adeta "muhattap olmaya" değmeyen insandan da çok sayılmayanlar. Bu yüzden Japonlar sorunu da yok sayar ve kayıtsız gözlerle onlara bakar.

Oysa özürlüler toplumun içinde, kurallar içinde yaşayarak acıma ve merhameti hak ediyorlar.