25 Mart 2009

İçhesaplaşma

Hansei
Bu ilan Yomiuri'de tam sayfa olarak çıktı.
Büyük süpermarket zinciri grubu Ion öz olrak şöyle bir özeleştiri ve içhesaplaşma yapmış, ve bunu okurlara duyurmak gereğini görmüş.

Servis ve ürünlerin müşteri beklentilerine yanıt vermediği konusunda; fiyatların beklenen seviyede olmadığı, aranan ya da istenen ürünlerin bulunmadığı, hizmet iyileştirmelerinin zamanında yapılmadığı kabul ediliyor. En kısa zamanda bu konuların düzeltilmesi için çaba gösterileceği belirtilmiş en son.

Çok ilginç bir ilan bence. Reklam aslında ama o kadar Japon usülü ki paylaşmak istedim.

3 yorum:

Nihal dedi ki...

İşte budur onları dünyadan ayıran en önemli detay: Müşteri memnuniyeti.
Bizimkiler gibi lafta bırakmıyorlar, boş vaatleri de yok ama cidden dediklerini yapan ve her türlü +/- sonuçlarını içinde bulundukları kurum/halk ile paylaşan yegane toplum!

Değerli bir paylaşım olmuş. Iyi ki burda sergilediniz. Özel Teşekkürler~

Berna Ceyhan dedi ki...

Sevgili Nihal, bizimkiler laf bile yapmıyorlar ki bu tarz konuları var olan bütün kusurlarını, eksiklerini örtbas ederek yaşamaya çalışıyorlar ve hatayı kabul etme zahmetinde bile bulunmuyorlar. Türk toplumuyla Japon toplumunun arasındaki en büyük fark budur, diye düşünüyorum.

Teşekkürler Taylan Bey, bu tarz paylaşımlar gerçekten gülümsetiyor bizleri. Bir yerlerde hala güzel düşünen toplumların varlığını bilmek çok güzel

fulya dedi ki...

Selamlar Taylan,
Eskiye gore cok daha az yazıyor olsanda gene yazılarını okuyabiliyor olmak cok guzel.Japonya da yasayan birinin kendi ozel yasamini blog un tek temeli haline getirmeden,kisisel acitasyona/duygusal cozumlemelerine girmeden/ Japonyada ki hayatini surekli pembe ve mukemmel gosterme cabasi icinde olmadan yazilmis turkce bir blog okuyor olmak cok hos.Farkli bir acidan ve luzumlu seylerden bahsediyorsun fakat bizi cok fazla yazilarindan mahrum birakiyorsun.Senden israrla ricam yazilarini artik cogaltman ve blog una asilman! ^^
Biliyorum calisan ve mesgul bir insansin ama lutfen buraya daha fazla vakit ayir ve makinanla kendini disari atarak alt yapisi saglam yazilarinla bizi besle.Ozellikle blog yazilarinin artik fazlaca okunuyor ve kitlelere internet sitelerinden ve kitaplardan cok daha fazla ulasıyor olmasi,farklilik ve farkindalik yaratmadaki etkisi artik cok asikar.Bu durum "ortak renkleri" de farkli kiliyor ve yerini diger turevlerinden ayiriyor.

Ozellikle senden ricam,balinacilik lobisinin faliyetleri karsi hareketler,cevrecilik hareketleri,kuresel isinmaya karsi yapilan calismalar,krizin etkileri ve japonlarin toparlanma cabalari,toplum yozlasmalari ve degisimleri,genclik ve tutumlari,Tokyo nun ruhu (tuz ruhu gibi oldu ama =P )diger Asya ulkelerinden insanlarin toplum icindeki yeri ozellikle Koreliler ve Cinliler baglaminda),Turklerin toplumdaki yeri ve Turklere karsi bakis acisi,yabanci evlilikleri ve iliskileri vb. ornekleri daha cogaltmak mumkun.

Lutfen blog una bu baglamlardan bakarak hatta bunlari cogaltarak daha fazla asil.Kendi yorumlarini bakis acini ya da taniklik ettigin bakis acilarini aktarman cok guzel olurdu.

Japon ulkesinin bu kadar basma kalip bir hale geldigini dusunmuyorum. Anlanilanin otesinde baska bir Japonya var ve bunu senin aktarman cok olasi.Eminim ki basarilida olacaksin!! ^o^
Lutfen bu onerimi degerlendir ve blog u yeniden,derinden bir sallayisla eski gunlerinden daha aktif bir hale getir!!...

Tum sevgilerimle m(_ _)m