04 Haziran 2009

Sokakta çöp şiş

SokaktaSokakta
Geçen Cumartesi Tokyo Hamamtsucho yakınları. Japonya'da da Asya'nın diğer yerlerindeki gibi, biraz eğreti, biraz derme çatma yerlerde bira içme ve bir şeyler atıştırma adeti çok yaygın. Kömür ateşinde pişen tavuk çöp şişin kokusu etrafa yayılırken, çoğunluğu erkek olan müşteriler hem laflar, hem biralarının tadını çıkarır.

4 yorum:

nur dedi ki...

Merhaba Japonların bu halleri biraz egelileri anımsattı çöpşiş,bira...herkezin bütçesine göre keyif yapması güzel...
ama benim hep takıldığım konu şu oluyor neden hep karşılaştırma ihtiyacı duyuyorum?bu bir kopleksmi?cevabını bulamıyorum,karar veremiyorum açıkcası.
Nezaman Japonyaya ait bir resim görsem sokaklar,caddeler evleri,arabaları,yemek yeme şekilleri...mutlaka bizlerle karşılaştırıyorum çok beğendiğim şeyler oluyor taktir ediyorum saygı duyuyorum bazende bukadar teknolojinin içinde olupta hayatlarında az barındıran kişileri görüyorum hatta komik bişey olmuştu 50li yaşlarda türkçeyi bilen bir japonla konuşma sohbet etme fırsatım olmuştu sohbet sırasındaher nasılsa bulaşık makinasından bahsetmiştim onun şaşkınlığı bizim bulaşık makinası kullanıyor olmamız ve yaygın olduğu,benim şaşkınlığım ise onun hiç bulaşık makinası olmamış olması :)karşılıklı şaşkınlık yaşamıştık hatta o benden daha çok şaşırmış olmalıki başka elektronik eşyalarımızı sormuştu :) sendede oluyormu bu yada ilk gittiğin zamanlarda oluyormuydu

Nihal dedi ki...

Nasıl yani? Dünyanın en önemli teknolojik gücünden bahsediyoruz. Elektronik açıdan bu kadar önde olan Japonya'da bir Japonun bulaşık makinası olmaması absurd bir durum. Bence espri yapmış, hatta dalga geçmiş olmalı. Hiç samimi ve inandırıcı bulmadım.

Taylan dedi ki...

Arkadaşlar,
Japonlar sizin düşündüğünüz gibi teknoloji içinde yüzmüyorlar. Bizlerin Türkiye'de kullandıkları aletlerin son modellerini, ilk çıkan modellerini kullanıyorlar, bazı aletler çok deneysel. Ama çok yaygın değil bunlar.

Bulaşık makinesi hiç yaygın değil. Birincisi yer meselesi, mutfakta o kadar yer yok. Makenenin iyi yıkamayacağını düşünenler de var. Ben de bizlerin Türkiye'deki evlerinde ne kadar olayın yaygın olduğunu anlattığımda herkes çok şaşırmıştı.

Adsız dedi ki...

Böyle bir yerin ihtiyacını hissetmemek elde değil
keşke türkiye'de de olsa.
Eşim endonezya'lı o karışıyor mangalıma da alkolüme de :(