17 Kasım 2009

ABD'liler Obama'ya kızmış!

Bugünkü Hürriyet'teki yazı da ABD'liler Obama'ya kızdı başlığı var. Dün Japon gazetesinde bu resmi görmüş ve çok hoşuma gitmişti.

Okurların da yazdığı gibi bunda kızacak ne olduğunu anlamıyorum. Burada herkes eğilip selam verir, hele de yaşlılara. Obama bilemeyip açıyı biraz fazla eğilimli tutmuş ama ziyanı yok. Niyet iyi:)

2 yorum:

nur dedi ki...

insanların gereksiz fesatlıkları ve ucuz hesapları herzman kızdırmıştır beni
tek taraflı düşünmemek gerek bildiğim kadarıyla japonlar temassız selamlaşır başıyla yada böyle üst düzey resmi görüşmelerde eğilerek ama fatoğrafa bakarsak bir el sıkma ve eğilme durumu var eğer irdelenecekse japonlarda neden elini sıktı neden temasa geçti gibi saçma sapan (eğilmede olduğu gibi) bi bahane bulup gündem oluştursunlar
fotoğrafın tamamına bakıldığında (fesatça ve saçmasapan düşünülmediğinde) 2 kültürün birleşimi var biri eğilerek selamlarken diğeride karşısındakinin kültürüne elini sıkarak karşılık veriyor gayet güzel bir foto...

Nihal dedi ki...

Haklisiniz, benim de dikkatimi ceken bir haberdi bu gecenlerde.
Bilmek ve onemsemek gerekiyor: kultur acilimi oldugu surece bir ''deger'' yaratilmis olacak. Aksi halde, her gelenek ve degisik davranislar bir digeri tarafindan kabul gormekte sikinti yasayacaktir. Artik ''reset''lemek gerekiyor kafalari.