04 Eylül 2010

Sayonara from Satoshi Kon


Yomiuri'de Satoshi Kon'un ani vefatını okuduğumda çok şaşırdım. 47 yaşında aramızdan ayrılan sanatçı Perfect Blue, Millennium Actress, Tokyo Godfathers ve Paprika gibi pek çok eser ortaya çıkarmıştı.World of anime director Satoshi Kon still alive'dan alıntı yaparsam,
Miyazaki-san 47 yaşında ölseydi Tonari no Totoro daha ortaya çıkmamış olacaktı.


Sanatçı veda yazısını blogunda yayınlamış. Sanatçıyı tanımıyorsanız da bulduğunuz eserlerini izlemenizi, en azından veda yazısını okumanızı öneririm.

Kon's Tone
İngilizcesi de burada:
Satoshi Kon's last words

4 yorum:

aikon dedi ki...

Veda yazısı insanın ruhuna işleyen bir yazı ,,kesinlikle sanatçı doğmuş ve sanatçı ölmüş..en azından dünyaya niye geldiğinin farkında olan biri olarak öldü.Herkese nasip olmaz..ölümü böle karşılamak zor iş

Taylan dedi ki...

Evet. Gerçek duyguları ve düşünceleri. Sanatçıyı daha da yakından tanımama neden oldu, ve anlatması zor bir duygu bıraktı.

Adsız dedi ki...

Taylan, Miyazaki'nin the borrower diye yeni bir animasyonu çıkmış ama bununla ilgili hiçbir şey görmedim. Sizin orada bu anime çıktı mı yoksa tehir mi edildi?

TanAkaN...

Taylan dedi ki...

Tanakan,

Selam. Burada yazın gösterime girdi. Orijinal adıyla:
借りぐらしのアリエッティ Karigurashi no Arietti. Ing. tam adı da The Borrower Arrietty. Ben daha seyretmedim, DVDsinin çıkmasını bekliyorum.