21 Ocak 2007

Düşünüyorum, öyleyse vurun!

İnsan uzaklardayken acı haberler daha çok yaralıyor. "Doğal" ölümler yeterince kötü, ama faili meçhul cinayetler daha da kötü, çünkü o korku, belirsizlik insanın içine yerleşiveriyor.

Bugün hepimiz Hrant Dink'iz, Bahriye Üçok'uz, ASALA kurbanı elçileriz, Abdi İpekçi'yiz, Uğur Mumcu'yuz, Aziz Nesin'iz, Musa Anter'iz, Çetin Emeç'iz, Ahmet Taner Kışlalı'yız, Ermeniyiz, Kürtüz, Türküz, Süryaniyiz, Lazız, Pomakız, Boşnakız, Türkmeniz.

Ve hala düşünüyoruz.

8 yorum:

Oslem dedi ki...

Selamlar,

Maalesef bomba gibi dustu bu haber gundemimize. Yarin cenaze toreni var ve burada, yani Turkiyede Muslumani Hristiyani Turku Kurdu herkes ayakta, yuruyuslerde. En azindan bu iyi bir sey...
Fakat bi arkadasimdan duyduguma gore uluslararasi CNN, yuruyus yapanlarin hepsinin Ermeni oldugu iddia etmis. Bas ortulu yasli teyzelerin gitti vatan evladi sozlerini duyunca da Turk insanina haksizlik gibi geliyor CNNin yaptiklari.
Her neyse, her halukarda utnac verici bir olay...

Taylan dedi ki...

Merhaba Oslem,

Cumadan beri benim de canım başka bir konuyu düşünmek istemiyor. Sanırım bugün yarın bu konuda başka bir yazı yazacağım. Japonlarların komşularıyla olan durumları biraz bizimki gibi.

Ben CNN'i Cumadan beri izliyorum, bu izlenimi edinmedim. CNN Türk çünkü haberi geçti ve oldukça objektifti. BBC web sitesinde biraz o hava vardı. Ama çok açık olarak değil. Benim okuduğun Japon gazetesi Yomiuri İngilizcenin Cts. günkü başlığı "Armenian Outrage"di, ama gösterdikleri "Hepimiz Ermeniyiz" yazan pankartlı insanlardı. Sanırım haberin kaynağı Associated Press. Ya aptallıktan ya da maksatlı olarak o pankarttaki espiri atlanmıştı.

Sonuç olarak yarın cenazede çok büyük bir Türk kalabalığı olmadıkça bu cinayet herkese maledilecek. Ülkelerin imajında gerçekler değil insanların aklında kalanlar önemli. Aslında Ermeni-Türk sorunundan dünyanın büyük çoğu habersiz ve umurundada değil bence. Ama detayları bilmeden insanlar genel bir imaj ya da izlenim oluşturur. Bizden kalan da şimdi maalesef Kıbrıs, Kürt ve Ermeni "meselesi".

Adsız dedi ki...

Hakkında uzun uzun konusmak istiyor insan,hatta içini oldugu gibi dökmek ve yeter demek,belki de küfretmek olanlara,bir işe yarayacakmış gibi..
Ama yok işte ne söylense ne yapılsa ne kadar kalabalıklar halinde yürünse de geri gelmeyecek giden gittigi yerden.
Armenian outrage degil Human outrage sanırım daha yerinde bir başlık olur olay için.Ermeni vatandaşı Ermeni diye katleden zihniyet,insan sevgisini içinde nasıl barındırabilirki..
Kahrolsun faşizm diye bağıra bağıra seslerimiz kısıldı,faşizm kahrolmadı,insana değer veren zihniyet yer bulmadıkça gönüllerde,kahrolması da zor gözüküyor.
Hayır bence bağırıldığı gibi hepimiz Ermeni de değiliz,hepimiz insanız,insan...

erayda dedi ki...

ilk yorumda anlatılan olayın aslı:

sunucu türkiyede bağlantı yaptıkları muhabire " oradakilerin hepsi ermeni mi?" diye sorduktan sonra, muhabirin " hayır ..." cevabını aldı. aslında sunucunun yaptığı şey , olayın altını çizmek, türklerin verdiği tavrın daha iyi anlaşılmasını sağlamak için muhabire yapılmış bir asistten başka bir şey değildi. türklerin ezici bir çoğunlukla bu olaya karşı çıkmasını 'şaşkınlıkla' ödüllendirmek istedi.(bir wow sesi olarak düşünmek gerekir)
yabancıların tavrını okumakta aziz kaldıkça sağolsun önyargı yardımımıza koşuyor. sağ tutabildiğimiz ender şeylerden biri..

Adsız dedi ki...

üzerinden günler geçti cenaze de kalktı artık gören göreceğini gördü ama yine sabit fikirlileirn fikirlerinde bir değişiklik olduğunu sanmıyorum!

Dünya başka şeye, bazı insanlar başka şeye ve bir kısım başka insanlarda çok başka şeye inanmaya ve iddia etmeye devam edecekler! Önyargılar, kinler ve sabit fikirleri değiştirmek ne zor ah kardeşlerim...

Adsız dedi ki...

2 hafta gecti. umutlar sonmesin diyordum ama,
yanlis anladilar "hepimiz ermeniyiz"i. simdi o ilkel beyinlere sesleniyorum: HEPiMiZ ZENCiYiZ! oldu mu simdi?

damla.

Adsız dedi ki...

It is also enabled with 4G LTE, 3G HSPA and NFC Connectivity.

This phone feels just as solid in hand as any other phone
you will hold this year. It is entirely your choice to decide for the deal
package that attracts you the most and offer you
the maximum while making you invest the least.


Feel free to visit my blog samsung galaxy s4

MH Tofan dedi ki...

Nice Post, Thanks for your very useful information