21 Ağustos 2007

Yazdan sesler


Burası bizim şirketin arka tarafı her türlü cırcır ve Ağustos böceği tam koro sernatta. İşten bunaldıkça kaçış adresi burası.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Ses hiç duyulmuyor Taylan.
TanAkaN

Adsız dedi ki...

Ortalama bir iki günde bir bloguna bakıyorum ama sen kendi bloguna benim kadar ilgi göstermiyorsun Taylan.
TanAkaN

Taylan dedi ki...

TanAkaN,

Haklısın. Bu ara biraz ihmal ettim. Bir de bizim iş yerinde bloglara erişimi kestiler. Gün içindeki ufak tefek şeyleri hemen not alamıyorum.

Şu anda iyi bir yazının peşindeyim, seni mahcup etmeyeceğim.

Taylan dedi ki...

TanAkaN

QuikTime versiyon kaç? Ben sesi duyuyorum.

Adsız dedi ki...

Bilmiyorum ama sonlara yakın. Sürümden olabilir. Ama neden bir iki sürüm farkı böyle sorun oluşturuyor?
TanAkaN

Adsız dedi ki...

Yok olmuyor Taylan En son sürümüne (Yükselttim)upgrade ettim ama abidik gubidik yazılar çıkıyor quicktime ekranında, ses yok yani. Keşke wav ya da mp3 gibi atsaydın veya youtube den bir iki dakikada yükleyip buraya link te verebilirdin. Senin laptop (dizüstü) veya (masaüstü)desktop Mac galiba.
TanAkaN

Adsız dedi ki...

Aklıma takıldı Taylan, sen doktora yapmıyormuydun japonyada? Doktora bitmiştir artık 12 senede :)) eğitim düzeyi nasıl oralarda ve de iş bulma yönünden yabancı olmanın verdiği zorlukları yaşadın mı? Artık iş garantisi eskisi gibi değil diyor BBC de falan hakikaten öyle mi? Yani gençken girdiğin işten emekli olabilme eskisi kadar rahat değilmiş.

TanAkaN

Taylan dedi ki...

Tanakan,

Bu video benim cep telefonuyla kaydedilmisti ve Sony Ericson olducu icin QuickTime olarak kaydediyor. YouTube olayini dusundum ama hesap ac, link koy cok ugrasmak istemedim acikcasi. Ama bu zorluktan sonra diger videolar icin baska bir yol bulmaya calisacagim.

Taylan dedi ki...

TanAkaN,

Ben Japonya'da calisiyorum, doktora yapmiyorum. Master yapali da uzun zaman oldu.

Egitim duzeyi tabii cok yuksek. Ama univ. mezunlari hemen is yapacak durumda degil. Univ. biraz sekilsel, yani mesleki egitim daha cok sirketlerde veriliyor.

Yabancilar icin is bulmak aranan is dalina gore degisir. IT sektorunde Japonca bilmek cok sart olmadigi icin daha kolay. Diger pek cok sektorde ya da iste Japonca gerekiyorsa ilk engel oradan cikiyor. Bu dogal. Turkce bilmeden Turkiye'de calisilacak islerin kisitli olmasi gibi.

Yasam boyu is olayi--eski gibi degil tabii. Yani isten cikartma-cikma olayi artik sik. Yabanci sermayeli benim calistigim gibi sirketlerde olay zaten iyice gevsemis durumda.

Adsız dedi ki...

ben atilla yüksel ülkemin bir insanının başka ülkeyi anlatma becerisini ve izlemlerini başarı ile anlatmasını zevkle izledim. sana çok kalben teşekkürler başarın daim olsun.sizinle tanışmak isterim ykslatilla@hotmail.com msn adresim.