"Ortak Renkler", ortak renklerimiz. Bu sayfaları okuyanlar belki kendilerinden bir şeyler bulacaklar benim renklerimde.
08 Mart 2009
Birden gelen natto tutkusu
Japonya'da Kanto tarafında yaşayanların bildiği ama Türkiye'de çok bilinmeyen bir Japon yiyeceği var: Natto.
Fermente edilen soya fasülyesi çok sert kokusu ve yapış yapış iplikli yapısıyla pek çok yabancı (ve Japonya'nın Kansai tarafında yaşayanlar) için, ağıza alınması bile düşünülemeyen yiyecekler arasında.
Japonlar genelde sabah kahvaltısında haşlanmış pirincin üzerine koyarak yer natto'yu. Kanı akışkan hale getirerek kalp-damar hastalıklarını önlediği ve K vitamini içerdiği bilinen natto, bugünlerde gece yatmadan önce yediğim vazgeçilmez "çerez"im. Uzun zaman olsa da olur olmasa da diye düşündükten sonra neden birden böyle bir adetin başladığını ben de çözemedim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Taylan ,
natto'yu maalesef deneyenlerdenim. Aman allahım denemez olsaydım. Yahu denir o, kabusum oldu vallahi.
Tadını merak eden arkadaşlara anlatmata dilim varmıyor, varsın onlar düşünsünler artık:)
sevgiler
senem
Damak tadımıza uymayan şeylerin çoğunda olduğu gibi galiba natto'da tercih edilmeyenlerin arasında ve faydalı. Ben tadı nasıl olursa olsun denemek isterdim. Değişik şeylere karşı zaafımdan olsa gerek...
Bana bir kaiten sushici Saba ve natto yiyebiliyorsan bizden olmuşsundur demişti :)
Yorum Gönder