02 Haziran 2009

Bunlar bizim sokaklarda olsa kalır mıydı?

Yenidünya
Yenidünya
Tokyo'da Azabu taraflarında bir sokak. Japonya'da bahçelerde bol yetişen yenidünyalar dallarda. Uzansan toplayabileceğin mesafede.

2 yorum:

Nihal dedi ki...

Hangi sokakta oturdugunuza bagli, dalindaki meyvelerin kalip kalmamasi. Eger dogru duzgun nezih bir semtte iseniz, kaliyor. Yok hayir, daha alt bir semtteyseniz maalesef, daha olgunlasmadan hemen arakliyorlar. Cok farkli kulturel egimlerde bir sehir ve de ulkede yasiyoruz. Her kose bucagi ayni degil, cekiyoruz, katlaniyoruz iste.

nur dedi ki...

bence çocuk sayısına bağlı :) çünkü çocuklar için evindeki aynı meyveyi tüketmektense komşunun dalındakini koparmak çok daha tatlı/eğlenceli olsa gerek bölgeden bölgeyede değişir tabi ben Nazilli(Aydın) doğdum büyüdüm ordada yol boyu turunç ağaçları vardır oldukça ekşidir(limon yerinede kullanılabilir) yollara dökülür belediye toplar.
yada yine egenin küçük yerleşim yerlerinde mezarlığın olduğu yol üstü yerlere incir yada farklı meyvelerin ağaçları dikilir gelen geçen yesin hayır olsun ölmüşlerine dua edilsin diye ve gerçektende 1-2 tane koparılır yada özellikle nazillide karadut ve beyaz dut çok fazladır yerlere dökülür ezilir çocuklar çok fazla umursamaz çok olduğu için.
illede komşunun erik ağacı yada üzüm asmalarına göz dikilir...
bulunduğun yerin iklimi ve yetişen ürünlerin bolluğu önemli olsa gerek ama ben yinede dalından koparıp yemek isterim tekrar çocukluğumu anmak ve aynı lezzeti bulmak için bunda bir çekince görmüyorum kendi adıma :)