13 Haziran 2009

İnago

İnago
Eskiden Japonya'da hayvancılık pek yoktu. Süt falan da. Kıyılarda, nehirlerde balık avlanır, avlanan balıklar ya hemen tüketilir, ya da kurutulurdu. Protein kaynağı fazla yoktu yani. Dağlık bölgelerde arı ve çekirge bu nedenle yenir hala. Fotoğraftaki "İnago", çekirge. Soya sosu ve şekerle tatlandırılarak "yenebilir" hale getiriliyor. Hala Niigata, Nagano, Gunma gibi yerlerde hediyelik satan yerlerde bol rastlanır. Büyük şehirlerde pek görmedim, yemek bolluğu içinde yüzen ülkede eskiye ait egzotik bir çerez.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Taylan,
Japonya'da eskiden inagoların yokluktan yenildiğini biliyordum. Şimdi bir tür cerez olduğunu senden öğrenince şaşırdım. İlginç,...
sevgiler
senem

Fulya dedi ki...

Bunu bana yemedigini soyle Taylan!!

=))))

beste dedi ki...

cok ilginc denediniz mi? Bu kulturel sartlanmalari bosverip tadina bakmak lazim cok guzel olabilir:)

Taylan dedi ki...

Yok tadına bakmadım açıkçası. O bacaklar falan çok çekici gelmedi. Koyu kıvamlı tatlı soya kökenli sos da nasılsa gerçek tadını maskelemiştir. Ama buraya gelip denemek isteyenler varsa Tokyo'da arar bulurum:)