15 Haziran 2009

Japon maymunları

MaymunlarMaymunlar
MaymunlarMaymunlar
MaymunlarMaymunlar
MaymunlarMaymunlar

Dağlık bölgelerde Japon maymunları insanlara yakın yerlerde kolayca görülür. Kışın kar yağdıktan sonra yiyecek bulmakta zorlanan maymunlar dağlardan kasabalara köylere inmeye başlar.

Üstteki 4 fotoğrafta Nikko Kegon şelalesine inen yoldakiler. Turistlerden yiyecek almak, ya da yakındaki hediyelik eşya dükkanlarından birşeyler "çalmak" amacıyla dolaşıyorlar. Cebinde şişkinlik olan insanlara birden saldırıya geçebilirler, ya da evlerin pencere mandallarını açıp içeri süzülebilirler.

Diğer 4 fotoğraf Nagano Shirahone kaplıcalarında. Tepe yamacını ustalıkla geçmeye çalışan bir sürü. Sağdan alttan ikincisi, sırtında yavrusunu taşıyan annenin ayağının kaydığı ve geri tırmanmaya çalıştığı an. Sol en altta annelerinin sırtındaki yavrular harika.

4 yorum:

Nihal dedi ki...

Awww çok şirin bunlar! Keşke Istanbul'da da görebiliyor olsaydik, yada diğer çok sevdiğim sincapları.. Maalesef ikisi de yok.

Fulya dedi ki...

Ikebukuro da buyuk bir alıs veris merkezinde bu maymunlardan birine sahip bir Japon abla hayvanciga turlu turlu hareketler yaptirip para kazaniyordu...

Herkes delice alkisliyor olsada hayvanin o hali beni cok uzmustu...

Cok guzeller,doğada varolan her canli gibi ve hep boyle ozgur kalmalilar!! ^^

şafak dedi ki...

bu yazı ve yazıda adı geçen maymunlar şu linkte sözünü verdiğin yazı olamaz di mi?

https://www.blogger.com/comment.g?blogID=20646211&postID=4233278039774584936

Taylan dedi ki...

Merhaba Şafak,

Maymunlar bu cins Japon makak maymunları. Ama bahsettiğim yer ve zaman bu değildi.