"Ortak Renkler", ortak renklerimiz. Bu sayfaları okuyanlar belki kendilerinden bir şeyler bulacaklar benim renklerimde.
03 Kasım 2009
Kaki (Trabzon hurması)
Son baharın ortalarında olgunlaşırlar. Trabzon Hurması. Kaki. Bahçelerde yapraklar sararsa ya da dökülse de portal renkli toplar sallanmaya devam eder. Kimse toplamaz. Olgunlaşıp yere dökülenler belki.
Persimmon derler burda...bizim koyde ise osuruk hurmasi :))) Cok severim ben ve o yapraksiz agaclarda durusu cok `bu-dunya-disindandir` bana gore. Sizi Beste`nin blogunda gezerken gordum, ugradim Japonya`yi gorunce... 2004-2005`te Japonya`da yasadim, o zaman bir websitesi actiysam da, blogculuga Amerika`da dadandim...Hep icimde ukde kaldi Japonya`da neden yazmadim diye...oysa orada yasadiklarimi mezun.com`da periyodik olarak bir forumda yazardim...bosa gitti, ne aptalmisim... Japonya`yi hala ozlerim, bir firsatini bulsak da tekrar donsek deriz esimle hep. Ben linklerime ekleyecegim sizi, sizi de bana beklerim.
Merhaba ben bu meyveyi cennet elması olarak biliyorum (aydın/nazillide öyle bilinir) Adana/ceyhanda ise sadece hurma derler annem çok severek yer değişik bir meyve güzel resim ama arada sizin için sıradan benim için merak uyandırcı resimler çekin sokakları insanları...
nasil yenecegini ogrenmek lazim bu meyvenin ben ilk yedigimde olgunlasmamisi agzima atmistim of berbatti.Adanali bir arkadasimla gittik aldik sonra o yumusasik mukemmel tadi az kalsin kaciracaktim. Yapraksiz agacta durmalari tam Japonluk is saygi, zen...
Biz nette bulup Japonca bir sitedeki fotoğraflardan yararlanarak hurma kurutmayı, bunun adına da Japonya'da "korogaki" dendiğini öğrendik. Sitede tarifi de yaptık, tadına bakanların hepsi kurutuyor bu yıl ve bir kısmı da fidanını dikiyor. Bizim gibi kurutmaya kalkışmayanların ağaçları ya kıpkırmızı yapraklar ve turuncu toplarla bezeli, ya da yaprak dökmüşlerse yılbaşı süsü gibi toplarla.
Japonya'da kurutulmuş hurmaların en favori yılbaşı çerezi olduğunu da okumuştuk, yanlış mı biliyoruz yoksa?
Kurutulmuş kaki populer ama, yılbaşı için çok özel değil bence. Yılbaşı için, benim de geçen yıllarda tanıttığım osachi yemeği ve azuki'den yapılan oshiriko populer.
5 yorum:
Persimmon derler burda...bizim koyde ise osuruk hurmasi :)))
Cok severim ben ve o yapraksiz agaclarda durusu cok `bu-dunya-disindandir` bana gore.
Sizi Beste`nin blogunda gezerken gordum, ugradim Japonya`yi gorunce...
2004-2005`te Japonya`da yasadim, o zaman bir websitesi actiysam da, blogculuga Amerika`da dadandim...Hep icimde ukde kaldi Japonya`da neden yazmadim diye...oysa orada yasadiklarimi mezun.com`da periyodik olarak bir forumda yazardim...bosa gitti, ne aptalmisim...
Japonya`yi hala ozlerim, bir firsatini bulsak da tekrar donsek deriz esimle hep.
Ben linklerime ekleyecegim sizi, sizi de bana beklerim.
Merhaba ben bu meyveyi cennet elması olarak biliyorum (aydın/nazillide öyle bilinir) Adana/ceyhanda ise sadece hurma derler annem çok severek yer değişik bir meyve güzel resim
ama arada sizin için sıradan benim için merak uyandırcı resimler çekin sokakları insanları...
nasil yenecegini ogrenmek lazim bu meyvenin ben ilk yedigimde olgunlasmamisi agzima atmistim of berbatti.Adanali bir arkadasimla gittik aldik sonra o yumusasik mukemmel tadi az kalsin kaciracaktim. Yapraksiz agacta durmalari tam Japonluk is saygi, zen...
Biz nette bulup Japonca bir sitedeki fotoğraflardan yararlanarak hurma kurutmayı, bunun adına da Japonya'da "korogaki" dendiğini öğrendik. Sitede tarifi de yaptık, tadına bakanların hepsi kurutuyor bu yıl ve bir kısmı da fidanını dikiyor. Bizim gibi kurutmaya kalkışmayanların ağaçları ya kıpkırmızı yapraklar ve turuncu toplarla bezeli, ya da yaprak dökmüşlerse yılbaşı süsü gibi toplarla.
Japonya'da kurutulmuş hurmaların en favori yılbaşı çerezi olduğunu da okumuştuk, yanlış mı biliyoruz yoksa?
Meyvelitepe
Kurutulmuş kaki populer ama, yılbaşı için çok özel değil bence. Yılbaşı için, benim de geçen yıllarda tanıttığım osachi yemeği ve azuki'den yapılan oshiriko populer.
Yorum Gönder