08 Ocak 2006

Daejanggeum

Daejanggeum, Saraydaki Mucevher, Japonyadaki adiyla Changum.
Japonyadaki G. Kore dalgasi (Hanryu) devam ediyor.

Japonya eski degerlerini, ictenligi, samimiyeti, erkeklerin duygusal ama egilmez, kizlarin masum oldugu zamanlari Kore dizilerini izleyerek hatirliyor. Changum da bu dizilerden biri. Saraydaki kizin basina gelmedik kalmiyor, ama her seferinde safligi ve iyiligi sayesinde iyi seyler oluyor. Kotu kadinlar hep kuyusunu kaziyor, ama o hic yilmiyor.

Gecenlerde NHK'de ozel program vardi. Programin ozel koselerinden biri Changum'un en aglanan shanleriyidi ve tabii ki Changum'un annesinin oldugu sahne en cok aglanan sahne secildi. Hic garip degil, benim bile gozlerim yasardi, ne de olsa eski Turk filmlerini sinemada seyreden son kusaklardanim. Turkiye'de de yayinlansa eminim benzer tepkiler alir ve cok sevilir. TRT duyuyor musun??

3 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba

benadim berat, 32 yasinda bir bayanim ve 13 yasindaki kizim ile beraber Japonya'yi gormeyi ve bir sure (3ay kadar) Japonya'da kalmayi planliyoruz.Haziran'da baslayip Eylul'de donecegiz yani.Ama bunun icin tur kullanmak istemiyoruz , daha once de pek cok yere tursuz gittik,
sormak istedigim,buradan ucsak ,orasi icin kendi otel rezervasyonumuzu yaptirmis olsak,kendi basimiza 3 ay gezebilir miyiz? guvenli midir?fiyat olarak pahaliya mi gelir?yada sehirden sehire kucuk pansiyonlarda kalarak guveli sekilde gezebilir miyiz? turistlere daha pahali fiyat uygulamasi var midir? fikrinizi ogrenmek isterim.tesekkurler
beratcelik75@hotmail.com

fulya dedi ki...

TRT seni duydu Taylan! =))

Bana Japon bir arkadasim,bu Kore dramalarinin 70 ve 80 lerde yapilan Japon dramalarinin kopyalari oldugunu soylemisti.Dogrulugu hakkinda bir bilgin var mi acaba?

Adsız dedi ki...

Trt sizi gerçekten de duymuş.. Bu yazıyı yeni gördüm ve 4 sene önce yapılmış bir tespitin haklılığını keşfetmek çok hoşuma gitti. Blogunuz harika. Takipteyim.