"Ortak Renkler", ortak renklerimiz. Bu sayfaları okuyanlar belki kendilerinden bir şeyler bulacaklar benim renklerimde.
13 Haziran 2008
Japon çerezlikleri bizde biliniyor mu?
Bu konu biraz bizim yeni şirketle ilgili. Merak ettiğim bir konu:
Japonya'daki çerezlikler bizim Ist.daki evde ve arkadaşlar arasında oldukça popüler. Tuzlu olanlar yağlı değil, bazen kuru balık, yosun ya da sebze gibi minerali yüksek eklemelerle doğal tadında. Tatlı olanlar şekeri az, meyve ya da sebze aromalı.
Resimde soldakiler tatlı, sağdaki, gördüğünüz gibi tuzlu-acı. Tuzlu-acı olan "uma kara kaki-pi", yani çok lezzetli-acı kaki peanuts. "Kaki no tane" pirinçten yapılan, soya sosu eklenen Japonya'da çok çok popüler bir çerez. Kaki, yani Trabzon hurmasının çekirdeği biçiminde yapıldığı için bu isimle anılır.
En soldaki ekşi tuzlanmış Japon eriğinin tadında, içi yerfısığı. Ortadaki benim en sevdiğim "maccha" (yeşil çayın toz haline getirilmişi) kaplamalı. Onunda içi
yerfısığı. Tadı hafif tatlı-yeşil çay acısı.
Türkiye'de biliniyor mu bunlar?
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
22 yorum:
fiyatı uygun olursa ben alırım taylan. Burada doğal gıda manyaklığı daha emekleme aşamasında.
TanAkaN
ben görmedim
Bende görmedim taylan..Ama tatmak isterdim.
Hazal
Yok yav nerden bilinecek... Katkı maddesi (shortening, amino acid, gelatin, vs gibi)falan oluyor mu bunlarda? Malum Türkiyeye yönelik bir şey olacaksa hayvansal kaynaklı katkı maddesi çok hoş karşılanmaz...
Bende görmedim. Ancak bence satışa sunulsa pazarda kendine pay bulabilecek tarz şeylere benziyor.
Türk şirketlerin değiştirip garip isimler ve dandik tatlar ile bezemesi olayı başlarına gelmezse.İthal edilip satılırsa manyak olur.
Ama yerli sermaye,türkün malı olayları filan varya,iptal edebilir sinerjiyi.neyse bişi demeyecegim o konuda.
Ama çok şirin leziz görünüyorlar,tatmak isterim.
Yolcuya not: Shortening eğer içinde trans yağı varsa zararlıdır, amino acid bildiğimiz amino asittir ki proteinlerin temel taşıdır ve bütün canlılarda bulunur, gelatin dediğimiz ise ayva çekirdeğinden tavuk suyuna birçok yerde bulunan bir proteindir. Hayvansal kaynaklı katkı maddesi zaten yıllardır kullanılıyor ve hapur şupur millet tüketiyor. Hoş karşılanmayacağını nereden çıkardınız merak ediyorum doğrusu. Koruyucu önlemler almaksızın bir gıdayı 1 sene saklayın nobel ödülü verirler size merak etmeyin. Bu konularda bilmeden konuşmamak lazım vesselam
TanAkanN...
@TanAkanN'a not...
Neyin ne olduğunu ve ne amaçla kullanıldığını gayet iyi biliyorum merak etmeyin... Gıda katkı maddeleri saf kimyasal maddeler olabileceği gibi (ki bunlar genelleme yanlış olmakla birlikte çoğu zaman koruma/bozulmama amaçlı kullanılmaktadır) bitkisel veya hayvansal kaynaklı katkı maddeleri de olabilir. Bitkisel veya hayvansal katkı maddeleri saf kimyasalların aksine çoğu zaman (bakın yine genelleme yapmıyorum) kıvam/lezzet amacıyla kullanılmaktadır... Ülkemizde (Türkiye) kullanılan bitkisel veya hayvansal katkı maddeleri toplumun beslenme alışkanlıkları ve şüphesiz dini inançları dikkate alınarak (yine genelleme yapmaktan kaçınalım...) kullanılır, mesela yağ kullanılaksa (ki yaygın olarak kullanılır) bitkisel yağlar kullanılır... "Ürünlerimizin hiç bir çeşidinde domuz yağı ve benzeri ürünler yoktur" ibareleri sanırım size de yabancı değildir. Emin olun Japonyada'da bazı katkı maddelerinin yanında "soya" kökenli olduğu özellikle belirtilmektedir, bizzat görmüşlüğüm de vardır. Ancak Japonların domuz ve benzeri katkı maddeleri konusunda Müslüman veya yahudi toplumlarıyla aynı şekilde düşünmediğini de bildiğim için Taylan Bey'e sormak istedim... Sizin için de bu tür katkıların bir önemi olmayabilir ama takdir edersiniz ki insanların hassasiyetleri farklılık arzedebilir... Bilmem anlatabilmdim mi?..
"""Sizin için de bu tür katkıların bir önemi olmayabilir ama takdir edersiniz ki insanların hassasiyetleri farklılık arzedebilir... Bilmem anlatabilmdim mi?" """
Katkı maddelerinin sağlık üzerine etkileri insandan insana farklılık göstermez. Sizin demeye çalıştığınız kişisel tercihlerdir ki tabiki değişkendir.
Domuz konusunda haklısınız ama merak etmeyin. Bunun ortaya çıkarılması çok basittir ve rakipler , özellikle yurtiçindekiler, bunu bulmak için uğraşacaklarından Japonlar buna asla izin vermeyecektir. Zaten Japon bu ürünleri üretirse burada üreteceğinden işi daha kolay olacaktır.
Genelleme yapmadan söyleyeyim, bu kadar parantez içinde açıklama yazmak yerine biraz daha açık anlaşılır kelimeler de kullanabilirsiniz. Bu kadar sinirli olmaya gerek yok sanırım. Ama bu ülkede E300'e bile kanserojen diyen insanlar bunu doğru gibi savunduğundan bazı refleksler olmalı diye düşünüyorum.İnsan hayatı, maillerle gelen ppt slaytlarıyla yanlış yönlendirilmemeli, bilmeyenler bilir gibi ahkam kesmemeli. (E300=Askorbik.asit=Cvitamini)
TanAkaN...
Gıda Mühendisleriyle dolu bir grupmuşuz haberimiz yokmuş :)
Şimdi banada "bunları bilmek için gıda müh olmaya gerek yok,biraz araştıran herkes....." demeyin ne olur :)
tek amacım commentleri okurken öğrendiğim bilgilerden dolayı yolcu ve Tanakana teşekkür etmek.
Bu arada deprem olmus sanırım,umarım herkes sag salimdir arkadaslar!
Bu siteye hayranım ..Yeni şeyler ögreniyorum ve düşünüyorum..Sagolun arkadaşlar..
HAzal
@TanAkaN
Sinirlendiğim pek söylenemez, ama "bilmeden konuşmamak lazım", "ahkam kesmemek lazım" vs derken karşısındakini küçümseyen ve aslında kendisi "ahkam kesen"lerden de hiç haz etmem... Mesele budur...
Japonlara özgü, Türkiyede yetişmeyen veya bilinmeyen bir ürünü Japonlar (veya başka bir millet) neden size işlenmemiş olarak getirsin de orada sizin kullandığınız malzemelerle yeniden yapsın? Biraz mantık lütfen... Burada Türkiye'deki firmalara danışmanlık hizmeti verecek bir şirket söz konusu, haliyle ilgilendikleri konuyla ilgili tüm detayları bilmek zorundalar, aksi takdirde ticaret kolay kolay hata kabul etmez.
"Sağlık üzerine etkileri" tartışma konusu olmadı, zira bir "gıda" ürününden söz ediyorsanız haliyle sağlığa zararlı herhangi bir madde içermemesi gerekiyor... Ama "shortening" eğer trans yağ varsa zararlıdır, "gelatin" ayva çekirdeğinde bile vardır gibi basitleştirirseniz kusura bakmayın hayatınızın hatasını yaparsınız, özellikle gıda sektörde...
Bakın o "shortening" dediklerimiz nelermiş mesela:
Fats:
Butter • Bacon grease • Clarified butter • Cocoa butter • Dripping • Ghee • Lard • Margarine • Niter kibbeh • Salo • Schmaltz • Shea butter • Smen • Suet • Tallow • Vegetable shortening
Oils:
Almond oil • Argan oil • Canola oil • Coconut oil • Colza oil • Corn oil • Cottonseed oil • Grape seed oil • Olive oil • Palm oil • Peanut oil • Pumpkin seed oil • Rapeseed oil • Safflower oil • Sesame oil • Soybean oil • Sunflower oil • Walnut oil
Araştırın, bunların bir kısmının doğrudan domuz yağı ve bağlı ürünlerden elde edilen katkılar olduğunu göreceksiniz. Ayva çekirdeğinde bile var dediğiniz "gelatin" dünyadaki üretiminde sadece domuz derisi ve yağının kulllanım oranı %44 tür, kalan kısım yani kemiklerden ve iç yağlarından üretilen bölüm ise %55'e karşılık gelmektedir ki bunun ne kadarının domuz kaynaklı olduğu ile ilgili bir bilgi yoktur (varsa da ben bilmiyorum). Hayvan kemikleri, iç yağı ve derisi gibi malzemelerin dışında diğer maddelerin "gelatin" üretiminde kullanım oranı ise sadece %1'dir.
Bundan sonra herhangi bir konuda fikrinizi paylaşırken meseleyi kişiselleştirip kişiselleştirmediğiniz konusunda daha dikkatli olmanızı ve kendiniz dışındakilerin de birşeyler biliyor olabileceği ihtimalini göz önünde bulundurmanızı dilerim.
Saygılar
ankara'da, susi yapmak icin yosun ve pirinc sirkesi bulunabilen yerler var birkac tane. Ama bu cerezlerin benzerine hic rastlamadim.
Arkadaşlar,
İnternete fazla bakamadığım bir iki gün içinde pek çok yorum gelmiş. Gerşekten çok ilginç noktalara (hararetle) değinmişsiniz. Aslında konunun ilgi duyup duymayacağını hiç bilmeden yazmıştım. Konu biraz işle ilgili olduğu için devamını InfoKapitalistler'de, bizim şirket bünyesindeki blogda devam ederim. Bu ürünleri ve benzeri Türk tadına ve şu anki beslenme trendlerine uyanları tanıtmaya devam edeceğim.
Mesela kırmızı azuki fasulyesi var, Fransa'da da tanınmaya başladı. Kestaneye benzeyen tadıyla bizim İst.daki evde vazgeçilmez ağız tatlılığı olmaya başladı...
kaki no tane izmir de gıda çarşısında bir firma tarafından kısa bir süre önce ithalatına başlamıştır. izmir piyasasına yavaş yavaş girmektedir.
İzmir Gıda çarşısındaki firma Sever İç ve Dış Tic.tir, bende bu firmanın bir çalışanıyım, firma İstanbul' da ve Türkiye' nin, bir çok şehrinde faaliyet göstermektedir. Yüze yakın japon çerezi vardır ve birçoğu palmiye yağı ile kızartılarak üretilmektedir. Ancak bizim ülkemize getirmiş olduğumuz ürün "Kaki No Tane" yağ içermez fırınlanmıştır, zaten besin değerleri nedeniyle özellikle bu ürünün üzerinde durulmasının sebebi de budur, ürünün besin değerleri pirincinkine çok benzerdir, mineraller vs. Bu ürün ile ilgili bilgi almak isteyenler, her konuda, www.kaki.com.tr' ye bakabilir, ya da info@severtrade.com'a ya da bilgi@kaki.com.tr ye mail atabilirler, yukarıdaki yorumları okudum bu çerezlerin içeriği hakkında herkesin, bilgi edinmesinde fayda olduğunu düşünüyorum. Misal olarak Trans yağ %0, toplam yağ oranı 100gr' da, %0.5' dir ki bu yağ oranı diyet ürünlerde bile yoktur. Üretim Türkiye için yapılmıştır ve domuz yağı kesinlikle bulunmamaktadır, bunun için Tarım ve Köyişleri bakanlığına verilmiş analiz raporları olmasaydı "domuz yağı içermez" ibaresini ürünün üzerinde belirtemezdik, sanırım bu konuyla ilgili soruyu aydınlatacaktır. Bilgi için mail atarsanız her türlü sorunuzu içtenlikle yanıtlarız. Herkese saygılar.
Not : Kaki çok yakında, tesislerimizde paketlenmiş olarak, iki farklı pakette piyasaya sunulacaktır. Pre-marketing dönemi ve pazar araştırmalarımız henüz bitmiştir. Kaki için hazırladığımız sitemize çok özen gösteriyoruz, yeni eklemeler ve düzenlemeler nedeniyle, bazen "site yapım aşamasındadır" yazısını görürseniz lütfen bize mail atın, sorularınızı yanıtlayalım.
Ayendur merhaba..
"Üretim Türkiye için yapılmıştır ve domuz yağı kesinlikle bulunmamaktadır" demissin..
Sadece merak ettigimden oturu soruyorum..
Japonya' da satilan Kaki No Tane de domuz yagi bulunmakta mi??
Slm, Kameda isimli firmanın üretiminde domuz yağı kullandığını biliyoruz, domuz yağının ürünü daha lezzetli yaptığını düşünüyorlar ancak ihracat yapılan ülkeye göre domuz yağı kullanımı değişiyor mesela Arabistan' daki ürünlerin üzerinde "Helal" ibaresi bulunuyor. Japonya' da farklı firmalar olduğu için hangisinin kullanıp kullanmadığını bilmiyorum ancak Japonya' dan alınan Kaki No Tane' nin ambalajında "ingredients" kısmında domuz yağı içerip içermediği mutlaka yazmaktadır, oraya bakabilirsiniz. Saygılar.
Cevap icin tesekkurler..
rica ederim :)
ARKADAŞLAR BUGÜN HURMACI DAN ALDIM O ÇEREZLERDEN.. TADI.. GERÇEKTEN TÜRK AĞZINA UYGUN DEĞİL YANİ BENCE :)PALMİYE YAĞINDA PİŞMİŞ OLMASINDAN BELKİ DE AMA Bİ BURUKLUK VAR SANKİ YOSUNUMSU GİBİ VE ARAYA BALIK AROMASI KARIŞMIŞ GİBİ.. AMA RENKLERİ ÇOK GÜZEL TADIMLIK ALMADAN SAKIN ALMAYIN PİŞMAN OLABİLİRSİNİZ :)
top [url=http://www.c-online-casino.co.uk/]casino[/url] coincide the latest [url=http://www.realcazinoz.com/]free casino games[/url] manumitted no consign reward at the foremost [url=http://www.baywatchcasino.com/]bay attend casino
[/url].
Yorum Gönder