03 Haziran 2008

Bu adamlar neye bakıyor?



Bu adamlar ellerinde zoom mercekli kameraları ve tripodlarıyla sevdikleri model trenin o istasyondan geçmesini bekliyorlar. Özellikle hafta sonları çok yayındır.

Tren meraklısı çok. Bazıları Japon Demiryollarının zaman-model çizelgelerini neredeyse ezberler. Demiryolu müzeleri vardır. Gösteri amaçlı buharlı trenler bazen çalışır, insanlar bşnmek ve görmek için kuuyruğa girer.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

bu sanirim otoku mu diyorlardi ? adamlarin işi gücü yok trene bakiyorlar diyecegim ama treni yapanda onlar oldugu için başinda kampta kursalar bir şey diyemeyecegim :)

Taylan dedi ki...

Merhaba Mete,

Evet "otaku" deniyor.
Japonlar genelde bir konuyu, hobilerini derinlemesine, hakkını vererek yaparlar. Trenleri sevenler de laf olsun genel bilgi olsun diye değil, en ince ayrıntısına kadar "olaya vakıf olacak" kadar konuyla ilgilenirler.

Adsız dedi ki...

Taylan, ben bu blogu okumaya başladığımda 12 sene yazıyordu sağda, eğer yanlış hatırlamıyorsam. 14 sene olmuş. Emeklilik kaç yaşında olunuyor orada :)) ??

TanAkaN

Taylan dedi ki...

TanAkaN,

Daha çoook var!

Baki Berk Kayalar dedi ki...

Bende fotoğraftaki arkadaşlar gibi biri olduğumdan bana gayet normal geliyor. Canımız sıkıldığında gideriz istasyona, tren bekleriz fotoğraf yapmak için. Hatta ve hatta daha da ileri gidip demiryolu köprüleri ve tünelleri civarında bulunup fotoğraflama ve videolama yaparız. Hangi trenin nereden kaçta geçeceğini, o an nerede olduğunu biliriz. Aramızda iletişim ağı vardır. Başka bir şehirdeki arkadaşım "şu şu tren geliyor in istasyona görüntüle" dediğinde kendimizi rayların yanında buluruz. Sadece bir treni fotoğraflamak için yüzlerce kilometre yol kat ederiz. Bu büyük bir zevktir bizim için. www.locoturchia.blogspot.com adresimdeki binlerce tren fotoğrafımı trenler bana büyük zevkler verdiği için yaptım ve paylaştım. :)

Selamlar..

TM dedi ki...

Dünyanın bir çok yerinde nasıl spor araba, futbol, balık tutma vs... vb... işler ile uğraşmayı seven insanlar varsa trenler ilede uğraşmayı hobi edinen çok seven aşık olan insanlar da vardır. Ülkemizde de bir çok arkadaşımız trenlere aşıktır ve futbol severin futbol izlerken, spor araba severin spor araba kullanırken aldığı zevki bizde trenleri karelerimize alırken yaşıyoruz :) Tehlikeli yanlarıda var tabiki fakat dikkatli olunduğu sürece hiç bir zararı yok ve japonyadaki arkadaşlar gibi bizlerde hangi trenin nerde ne zaman olduğunu ve demiryolu terimlerini iyi biliriz.

Saygılar...