27 Mayıs 2008

Görgü elden gitmeden


Posterde şöyle yazıyor: "Evde yap."

Resimde görülen şey gerçekten oluyor. Kızların bu kadar ince işi sallanan, fren yapan trenlerde nasıl yaptığını anlamış değilim. Tam oturmuş.

Bu "trende görgü kuralları" serisinde bacaklarını olabildiğince açmış, manga okuyan, içecek kutularını yerlere atmış 2-3 kişilik yer kaplayan bir genç resmi olan da var. Aynı slogan: "Evde yap."

Her nesil, kendinden sonra gelenleri beğenmez, "görgü terbiye elden gidiyor" der. Ama Japonya'daki görgü erözyonu gerçekten gözle görülüyor. Ne ekersen onu biçersin. Bubble ekonomisi sırasında feci şımartılan, para gücüyle terbiye edilen, bir dediği iki edilmeyen ama sevgisiz büyümüş çocuklar bunlar.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu blogu hazirladigin icin cok tesekkurler. Yazilarini Hincal Uluc tadinda buluyor ve zevkle okuyorum. 7 yildir Avustralya'da yasayan biri olarak yorumlarina katiliyorum. Paylasimi sevmeyen bencil insanlar malesef burada da var. Sanirim bunlar toplum olarak bazi seylerin yoklugunu cekerlerse ancak o zaman kimliklerini tekrar bulabilirler. Selamlar...

Adsız dedi ki...

Lütfen biraz daha saygı :). Taylan'ın yazıları çok düzeyli ve kaliteli. hıncal uluç gibi bilmediği herşey hakkında atıp tutmuyor, bildiklerini yazıyor.
Sadece öbür İnsanlar bencil değil herkes bencil.

Adsız dedi ki...

Bir dediği iki edilmemiş ama sevgisiz büyümüş çocuklar..
Bu cümleyi gördüğümde hakikaten dedim,düşündüğüm zaman kafamda var olmuş bazı şeylere "o yüzden tabi ya!" diye tepkiler verdim..
Şirket hayırlı olsun..
Site için tebrikler..
Sevgiyle Taylan

emre

yolcu dedi ki...

Konu ile ilgisi pek yok ama Japonyada trenlerin de pek sallanmadığını söyleyelim... Gerçekten makyaj tazeleme işi çok yaygın trenlerde, enteresan... N'olacak bu Japonyanın hali :)